Αναζητώντας συμβιβαστική λύση για το Σύνταγμα της ΕΕ ο Σρέντερ θα μεταβεί στην Πολωνία
Με στόχο την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ετοιμάζεται να μεταβεί στην Πολωνία, στις 23 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Με στόχο την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ετοιμάζεται να μεταβεί στην Πολωνία, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
«Επιθυμούμε να ανακαλύψουμε εάν μπορούμε να προχωρήσουμε με το ζήτημα του ευρωπαϊκού Συντάγματος» δήλωσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πολωνό πρωθυπουργό Λέτσεκ Μίλερ στις 23 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου θα είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε την προοπτική μιας συμφωνίας, ή τουλάχιστον τρόπους για να έρθουν οι (αντίθετες) απόψεις μας πιο κοντά. Η επίσκεψη αυτή δείχνει ότι παρά ορισμένες υστερικές δηλώσεις, οι σχέσεις μας με τη Γερμανία εξακολουθούν να είναι καλές» σχολίασε ο σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του Πολωνού πρωθυπουργού Τ.Ιβίνσκι.
Όπως μετέδωσε το Reuters, επιθυμία της Γερμανίας είναι η ιρλανδική προεδρία της ΕΕ να καταθέσει νέα πρόταση, που θα βάλει τέλος στην διαμάχη στους κόλπους της Ένωσης για το θέμα του τρόπου λήψης αποφάσεων, ζήτημα το οποίο περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα, και έχει προκαλέσει το πάγωμα της διαδικασίας υιοθέτησης του κειμένου.
Υπενθυμίζεται ότι το αντικείμενο της διαμάχης αποτελεί η συνταγματική πρόβλεψη για λήψη αποφάσεων βάσει διπλής πλειοψηφίας (αριθμός χωρών και ποσοστό πληθυσμού που αντιπροσωπεύουν).
Την αντίθεσή τους στις θέσεις των «μεγάλων» χωρών – μελών της ΕΕ στο συγκεκριμένο θέμα έχουν εκφράσει κυρίως η Ισπανία και η Πολωνία, ωστόσο η Βαρσοβία έχει δείξει ότι είναι περισσότερο ελαστική.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.