Το Ισραήλ περικόπτει 170 χλμ από την πορεία του αμφιλεγόμενου τείχους της Δ.Όχθης
Μία ημέρα προ της άφιξης αντιπροσωπίας της συμμάχου Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, ο Αριέλ Σαρόν έδωσε εντολή προς το υπουργείο Αμύνης για την περικοπή 170 χιλιομέτρων από την πορεία του αμφιλεγόμενου «τείχους ασφαλείας» που ανεγείρεται εντός της Δυτικής Όχθης.
Μία ημέρα προ της άφιξης αντιπροσωπίας της συμμάχου Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, ο Αριέλ Σαρόν έδωσε εντολή για την περικοπή 170 χιλιομέτρων από την πορεία του αμφιλεγόμενου «τείχους ασφαλείας» που ανεγείρεται εντός της Δυτικής Όχθης.
Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Σαρόν δήλωσε την Τετάρτη πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έδωσε τη συγκεκριμένη εντολή προς το υπουργείο Αμύνης, εντούτοις για τις όποιες αλλαγές στην πορεία του διαχωριστικού τείχους απαιτείται πάντα η έγκριση της κυβέρνησης.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η απόφαση Σαρόν προηγείται της άφιξης στο Ισραήλ αντιπροσωπίας της κυβέρνησης Μπους, η οποία -όπως και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα- έχει επικρίνει σφόδρα την ανέγερση του τείχους, που θεωρείται απαραίτητο από το Ισραήλ για την ενίσχυση της ασφάλειάς του.
Ο Αριέλ Σαρόν επιχειρεί -ήδη προ της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ- να κερδίσει τη στήριξη του Τζορτζ Ο.Μπους ως προς το σχέδιο διαχωρισμού που προωθεί στην περίπτωση που παραμείνει το αδιέξοδο επί της εφαρμογής του «οδικού χάρτη» ειρήνευσης στη Μ.Ανατολή.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.