Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει η ΑΕΚ-Σε απολογία και ο Ιωνικός

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει η ΑΕΚ-Σε απολογία και ο Ιωνικός

Βαριά «καμπάνα» περιμένει την ΑΕΚ, η οποία εκλήθη να απολογηθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή στις 12 Φεβρουαρίου για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Για τα επεισόδια στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα απολογηθεί ο Ιωνικός και για χρέη στον Χαριστέα, ο Αρης.

66

Βαριά «καμπάνα» περιμένει την ΑΕΚ, η οποία εκλήθη να απολογηθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή στις 12 Φεβρουαρίου για να απολογηθεί για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι φίλαθλοί της στον αγώνα με τον Πανιώνιο το προηγούμενο Σάββατο.

Ειδικότερα, ο αθλητικός δικαστής αναφέρει στην κλήση του:

«Πριν από την έναρξη του αγώνα φίλαθλοι έριξαν δύο φωτοβολίδες εντός του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα για δύο λεπτά προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Στο 10, 48 και 80 λεπτό του αγώνα, φίλαθλοι έβριζαν χυδαία.

» Ακολούθως, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, φίλαθλοι έριξαν αρκετά ρολά χαρτιού εντός του αγωνιστικού χώρου, προς την πλευρά της εστίας της φιλοξενούμενης ομάδας. Το ως άνω περιστατικό είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση της έναρξης του β ημιχρόνου για δύο λεπτά.

» Στο 88 λεπτό, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου, και συγκεκριμένα προς την πλευρά του τερματοφύλακα του Πανιωνίου, τρία πλαστικά μπουκάλια νερού. Τέλος, στο 2 λεπτό των καθυστερήσεων και σε φυσική διακοπή του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλούμενης έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου μία φωτοβολίδα, η οποία αναμμένη έπεσε στο αριστερό χέρι του διαιτητή, με αποτέλεσμα να του κάψει την μπλούζα και να του προξενήσει έγκαυμα και πρήξιμο στο χέρι.

»Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο αγώνας συνεχίσθηκε με δύο λεπτά καθυστέρηση. Παράβαση άρθρων 1, 5, 29 και 30 του ΚΑΠ».

Σε απολογία άλλες έξι ΠΑΕ

Ο αθλητικός Δικαστής κάλεσε για την ίδια μέρα τις ΠΑΕ Ιωνικό, Αρη, Εθνικό Αστέρα, Εργοτέλη, Λάρισα και Αγιο Δημήτριο.

Η ΠΑΕ Ιωνικός θα απολογηθεί για παράβαση των άρθρων 1, 5, 29 και 30 του ΚΑΠ γιατί «κατά τη διάρκεια του α ημιχρόνου του αγώνα ΠΑΕ Ιωνικός – ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους, φίλαθλοι της που βρίσκονταν στις κερκίδες 1 και 2, έριξαν τρεις φωτοβολίδες με πιστόλι προς την πλευρά των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα 7.

» Στο 78΄ λεπτό του αγώνα, φίλαθλοι της έριξαν χάρτινα κύπελλα και κέρματα εντός του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για ένα λεπτό, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα. Ακολούθως, στο 80 λεπτό έριξαν μπουκάλια και μικροαντικείμενα προς την πλευρά του β βοηθού διαιτητή.

» Τέλος, δέκα λεπτά πριν τη λήξη του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα, φίλαθλοι της που βρίσκονταν στις κερκίδες 1 και 2, έσπασαν και έριξαν δύο καθίσματα εντός του αγωνιστικού χώρου».

Η ΠΑΕ Αρης εκλήθη γιατί φέρεται ότι δεν έχει τηρήσει τους όρους του από 25-9-2003 ιδιωτικού συμφωνητικού του Αγγελου Χαριστέα (μη καταβολή δύο δόσεων της 15-12-2003 και την 15-1-2004, ύψους 10.000 ευρώ εκάστη) και την ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας για επεισόδια που δημιούργησαν οι φίλαθλοί της μετά τη λήξη του αγώνα με τη Νίκη Βόλου εναντίον των διαιτητών του αγώνα.

Ακόμη, την ΠΑΕ Εργοτέλης γιατί παράγοντές της στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας και την προσωρινή διακοπή του αγώνα για δύο λεπτά, προκειμένου να απομακρυνθούν.

Τέλος, κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Λάρισα και Αγιο Δημήτριο για επεισόδια των φιλάθλων τους στους αγώνες με την Καστοριά και το Βύζα Μεγάρων αντίστοιχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024