Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με πάνω από 1.000.000 «ναι» ο Γιώργος Παπανδρέου νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με πάνω από 1.000.000 «ναι» ο Γιώργος Παπανδρέου νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στη διαδικασία ανάδειξης του Γ.Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν 1.020.145 μέλη και φίλοι του κόμματος, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα. «Είναι μία πρωτόγνωρη μεγάλη γιορτή του πολίτη, γιορτή της δημοκρατίας» είπε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

27

Στη διαδικασία ανάδειξης του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν 1.020.145 μέλη και φίλοι του Κινήματος, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή του κόμματος.

Υπέρ του Γ.Παπανδρέου ψήφισαν 1.017.085 πολίτες, ενώ τα 3.060 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και άκυρα. Όπως υπολογίστηκε ο συσχετισμός μεταξύ μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν είναι 1 προς 4.

Στην καταμέτρηση δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Υόρκη, όπου η ψηφοφορία συνεχιζόταν και μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί της Κυριακής, σε 2.500 τμήματα, εκ των οποίων τα 115 είναι στο εξωτερικό. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με παράταση μίας ώρας στις 20:00 λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των μελών του ΠΑΣΟΚ -συμπεριλαμβανομένου των μελών της Νεολαίας- υπολογίζεται σε 196.019 άτομα. Εάν ληφθεί υπόψη ότι ο στόχος της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η συμμετοχή «έστω και ενός ατόμου περισσότερου από τα μέλη του κόμματος», τότε στο κυβερνών κόμμα έχουν κάθε λόγο να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών.

Παπανδρέου: «Γιορτή της δημοκρατίας»

Από το Κιλελέρ, όπου βρίσκεται, ο νέος πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή των πολιτών, εξέφρασε τη συγκίνηση του και χαρακτήρισε ιερή τη στιγμή.

«Ο πολίτης σήμερα δίνει εντολή να αλλάξουμε την πολιτική σκηνή, να αλλάξουμε την Ελλάδα. Όχι στην επιστροφή στο παρελθόν, όχι στην ψευδεπίγραφη εναλλαγή, όχι σ αυτούς που όραμά τους είναι η εξουσία, ναι σ αυτούς που είναι όραμά τους η κοινωνία» είπε.

«Είναι μία εντολή αλλαγής και ανατροπής. Γυρίζει μία σελίδα, ανατέλλει ένας ηλιος διαφορετικός, ένα πείραμα δημοκρατίας που πέτυχε. Απελευθερώνει, αποκαλύπτει τις δυνάμεις του πολίτη. Σε ένα κόσμο χωρίς σύνορα, εμείς σπάσαμε τα σύνορα, τα τείχη» κατέληξε ο Γ.Παπανδρέου.

«Με τους καλύτερους οιωνούς η νέα εποχή»

Η νέα εποχή ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι απόψε γιορτάζει η πολιτική επειδή επιστρέφει εκεί που ανήκει, στους πολίτες, οι οποίοι έκαναν σήμερα το πρώτο μεγάλο βήμα συστράτευσης στην πολιτική.

Η διαδικασία και η μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων, προσέθεσε, είναι μια μεγάλη τομή και οι πολίτες που συμμετείχαν είναι οι δημιουργοί του κόμματος του μέλλοντος, του πρώτου ανοιχτού κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024