Νέες εστίες της γρίπης των πτηνών σε Ν. Κορέα, Ινδονησία, Πακιστάν και Λάος
Σεούλ: Μια νέα ύποπτη εστία της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της χώρας. Πρόκειται για πτηνοτροφείο στην περιοχή Σεονάν, νοτίως της Σεούλ, όπου εκατομμύρια κοτόπουλα θανατώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Σεούλ: Μια νέα ύποπτη εστία της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της χώρας. Πρόκειται για πτηνοτροφείο στην περιοχή Σεονάν, νοτίως της Σεούλ, όπου εκατομμύρια κοτόπουλα θανατώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ εκπρόσωπος του ΟΗΕ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του ανακοίνωσε ότι το Λάος έχει επίσης πληγεί από τη γρίπη καθώς χιλιάδες πουλερικά έχουν πεθάνει. Η Ινδονησία επιβεβαίωσε επίσης έξαρσης της γρίπης των πτηνών, χωρίς ωστόσο να έχει στοιχεία για την εξάπλωσή της και σε ανθρώπους.
Οι πακιστανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν και αυτές με τη σειρά τους ότι εντόπισαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών στο Καράτσι. Ωστόσο όπως επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίσθηκαν σε κοτόπουλα και όχι σε ανθρώπους.
“Ναι, η γρίπη των πτηνών εντοπίσθηκε σε κοτόπουλα σε εκτροφεία του Καράτσι”, δήλωσε στο Reuters ο Σαλέμ Χαν, περιφερειακός διευθυντής ζωικής παραγωγής του υπουργείου Γεωργίας. “Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η νόσος έχει προσβάλει ανθρώπους”, πρόσθεσε.
Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση της Ταϊλάνδης για το πρώτο ανθρώπινο θύμα της νόσου. Πρόκειται για ένα εκ των δυο παιδιών που είχαν προσβληθεί από τον ιό. “Εξέπνευσε χθες βράδυ (Κυριακή), περί τα μεσάνυχτα λόγω της γρίπης των πτηνών”, ανακοίνωσε ανώτατο στέλεχος των υπηρεσιών υγείας της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει δέκα νέα ύποπτα κρούσματα σε ανθρώπους. Από αυτά τέσσερα έχουν ήδη αποβιώσει, όμως απομένουν οι εργαστηριακές εξετάσεις για να καθορίσουν τα αίτια του θανάτου τους.
H δυσκολία αντιμετώπισης της νέας επιδημίας υποχρέωσε την Ταϊλάνδη να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο στην Μπανκόγκ για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου όπου οι έξι ασιατικές χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση μαζί με την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσουν για το θέμα. Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν κλιμάκια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
- «Ο Σατανάς θα έρθει να σε κυνηγήσει»: Η προειδοποίηση του Μελ Γκίμπσον πριν από τη νέα ταινία για την Ανάσταση
- Πετρέλαιο: Το Μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442