51

Η συγκρότηση τοπικής επιτροπής ελέγχου εκλογικών παραβάσεων στην έδρα κάθε νομού το αργότερο έως την 14η Φεβρουαρίου -τρεις ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών- αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών με τους γενικούς γραμματείς των περιφερειών.

Στην αρμοδιότητα των περιφερειαρχών εμπίπτει ακόμη η απόφαση διάθεσης χώρων υπαίθριας διαφήμισης για την προεκλογική προβολή πολιτικών κομμάτων, όταν οι χώροι αυτοί δεν διατίθενται από τα δημοτικά συμβούλια.

Σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών Βασ. Βαλασσόπουλο, το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα όπως και το επίπεδο περιφερειών, ώστε οι επικείμενες εκλογές να διεξαχθούν με άψογο τρόπο.

Οι περιφερειάρχες θα πρέπει, επίσης, να διευκολύνουν τη διακίνηση των δικαστικών αντιπροσώπων.

Ιδιαίτερη μνεία προς τους περιφερειάρχες έγινε για την παρουσία των δικαστικών αντιπροσώπων που προορίζονται για τις ορεινές, νησιώτικες και απομακρυσμένες περιοχές, ώστε σε περίπτωση κακοκαιρίας κατά την ημέρα των εκλογών να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα αυτών των περιοχών μία μέρα νωρίτερα από την καθορισμένη και με μεγαλύτερη αποζημίωση.

Επισημαίνεται ότι την Τετάρτη στη 13:00 θα συγκληθεί η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κανόνες Ραδιοτηλεοπτικής προβολής των κομμάτων και υποψηφίων.

ΑΠΕ