71

Ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «με κοινή απόφαση του γραμματέα της ΚΕ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Εκτελεστικού Γραφείου, οι βουλευτές Ι.Ανθόπουλος, Σπ.Βούγιας, Κ.Διαμαντής, Θ.Κατσανέβας, Γ.Κίρκος, Π.Κουρουμπλής, Χρ.Πάχτας, Ν.Στρατηλάτης, Ν.Φλώρος και Αλ.Χρυσανθακόπουλος δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές, γιατί με τη στάση τους έπληξαν το κύρος του Κινήματος», εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Πόρτο Καρράς, το ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση: «Όπως ο κάθε πολίτης, αισθάνθηκα βαθιά απογοήτευση για την απόφαση συναδέλφων. Πέραν όμως της απογοήτευσης, υπάρχει και η ευθύνη. Ευθύνη απέναντι σε ένα Κίνημα που ελπίζει, σε ένα Κίνημα που ανανεώνεται, σε ένα Κίνημα που φέρνει μια νέα ηθική».

«Από σεβασμό σε αυτό το Κίνημα, απαιτώ από τους συναδέλφους μου να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες» κατέληξε ο επικείμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει τα εξής: «Τόσο χθες -Πέμπτη- το πρωί στη Βουλή, όσο και νωρίτερα σήμερα -Παρασκευή- η ΝΔ κατήγγειλε, κατά τον πιο επίσημο τρόπο, την αποκρουστική τροπολογία – σκάνδαλο του υφυπουργού και των εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος είχε κατορθώσει να σταματήσει την πρώτη φορά που κατατέθηκε το Δεκέμβριο».

»Η τροπολογία αυτή ξεδιάντροπα κατατέθηκε, για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα όργιο πελατειακών ρυθμίσεων της τελευταίας στιγμής. Κάτω από την πίεση της ΝΔ και υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής που ακολούθησε, ο υφυπουργός Πάχτας αναγκάστηκε ήδη σε παραίτηση».

«Όμως, η παραίτησή του δεν κλείνει το θέμα» σημειώνει ο κ. Ρουσόπουλος. Και συνεχίζει: «Κυβερνάται αυτός ο τόπος, και από ποιον; Ο κ. Σημίτης που βρίσκεται; Γιατί δεν ζήτησε αυτός την παραίτηση;».

«Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από επιλεκτικές διαρροές του περιβάλλοντός του. Οι συγγνώμες δεν αρκούν. Τουλάχιστον αυτή τη φορά, οι εμπλεκόμενοι βουλευτές πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από την πολιτική σκηνή. Καλούμε τον κ. Παπανδρέου να πράξει τα αυτονόητα. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και να παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής με τη σωρηδόν παραγωγή ρυθμίσεων και νομοσχεδίων» καταλήγει η δήλωση Ρουσόπουλου.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας ανέφερε ότι «τεράστιο πολιτικό και ηθικό πρόβλημα, με ποινικές διαστάσεις -μετά τις δηλώσεις βουλευτών για πλαστογράφηση της υπογραφής τους- γεννάται για την κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία το δάσος παραδίδεται στα χέρια κερδοσκόπων και οικοπεδοφάγων, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα και μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες».Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας