Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχισαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος

Αρχισαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται, πλέον, τα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου τρεις μήνες. Πρόκειται για την τρίτη ανάπλαση της πλατείας που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

43

Σε εξέλιξη βρίσκονται, πλέον, τα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα έργα περιλαμβάνουν νέα δαπεδόστρωση με αντιολισθητικά μάρμαρα, αύξηση του χώρου της πλατείας με διαπλάτυνση του πεζοδρομίου προς την πλευρά της Ερμού και μείωση του πλάτους του οδοστρώματος, καθώς από τις επτά λωρίδες κυκλοφορίας θα παραμείνουν τρεις.

Στις δύο πλευρές της πλατείας θα κατασκευαστούν μικροί καταρράκτες, ενώ οι στάσεις των λεωφορείων μεταφέρονται στην οδό Φιλελλήνων και στην οδό Όθωνος, που θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για την τρίτη ανάπλαση της πλατείας που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Το 1990 αναμορφώθηκε συνολικά και το κόστος των έργων ανήλθε σε 900.000 ευρώ. Ωστόσο, λίγο αργότερα μετατράπηκε σε εργοστάσιο, λόγω της κατασκευής του μετρό.

Ακολούθησε η δεύτερη αναμόρφωσή της, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό, που στοίχισε 1.500.000 εκατ. ευρώ, αν και από τότε ήταν προγραμματισμένη η νέα ανάπλασή της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η τελευταία συνολική ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος πραγματοποιήθηκε το 1896, αν και τα χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν πολλές τμηματικές παρεμβάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024