43

Σε εξέλιξη βρίσκονται, πλέον, τα έργα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα έργα περιλαμβάνουν νέα δαπεδόστρωση με αντιολισθητικά μάρμαρα, αύξηση του χώρου της πλατείας με διαπλάτυνση του πεζοδρομίου προς την πλευρά της Ερμού και μείωση του πλάτους του οδοστρώματος, καθώς από τις επτά λωρίδες κυκλοφορίας θα παραμείνουν τρεις.

Στις δύο πλευρές της πλατείας θα κατασκευαστούν μικροί καταρράκτες, ενώ οι στάσεις των λεωφορείων μεταφέρονται στην οδό Φιλελλήνων και στην οδό Όθωνος, που θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για την τρίτη ανάπλαση της πλατείας που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Το 1990 αναμορφώθηκε συνολικά και το κόστος των έργων ανήλθε σε 900.000 ευρώ. Ωστόσο, λίγο αργότερα μετατράπηκε σε εργοστάσιο, λόγω της κατασκευής του μετρό.

Ακολούθησε η δεύτερη αναμόρφωσή της, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό, που στοίχισε 1.500.000 εκατ. ευρώ, αν και από τότε ήταν προγραμματισμένη η νέα ανάπλασή της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η τελευταία συνολική ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος πραγματοποιήθηκε το 1896, αν και τα χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν πολλές τμηματικές παρεμβάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας