Συνάντηση Κωνσταντόπουλου – Λασκαρίδη για το ζήτημα της πολιτικής πολυφωνίας στα ΜΜΕ
«Διανύουμε άγρια προεκλογική περίοδο» σχολίασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνάντησή του με τον Ιωάννη Λασκαρίδη. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προέβαλε στον πρόεδρο του ΕΣΡ το αίτημα της πολιτικής πολυφωνίας των κομμμάτων στα ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο.
«Διανύουμε άγρια προεκλογική περίοδο» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αντέκρουσε το επιχείρημα του ομολόγου του του ΕΣΡ ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί ακόμα να ασκήσει τις αρμοδιότητες του επί του θέματος της πολιτικής πολυφωνίας στα ΜΜΕ, καθώς «τυπικά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.
Μετά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στο ΕΣΡ την Τρίτη, την Τετάρτη ήταν η σειρά του κ. Κωνσταντόπουλου να συναντηθεί με τον κ. Λασκαρίδη.
Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε αρκετή ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε στον ομόλογό του του ΕΣΡ ότι το Συμβούλιο «πρέπει να φανεί αποφασιστικό και φερέγγυο στο ρόλο του» και πως «στην προεκλογική φάση που βρισκόμαστε, κρίνεται από την κοινή γνώμη η ίδια η οντότητα του ΕΣΡ».
Ο κ. Λασκαρίδης ανταπάντησε ότι ήδη το Συμβούλιο έστειλε οδηγία στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για την αντικειμενικότητα των ειδήσεων και ίση μεταχείριση των κομμάτων, μολονότι, όπως είπε, δεν μπορεί ακόμα το ΕΣΡ να ασκήσει τις αρμοδιότητες που του παρέχει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί τυπικά δεν έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.
Την άποψη αυτή αντέκρουσε ωστόσο ο κ. Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας ότι διανύουμε «άγρια προεκλογική περίοδο».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.