
Συσχέτιση κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και κατάθλιψης
Λονδίνο: Το ιστορικό τραυματισμού στο κεφάλι αυξάνει τις πιθανότητες μεταγενέστερης εκδήλωσης κατάθλιψης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of General Psychiatry.
Λονδίνο: Το ιστορικό τραυματισμού στο κεφάλι αυξάνει τις πιθανότητες μεταγενέστερης εκδήλωσης κατάθλιψης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of General Psychiatry.
Η έρευνα εστίασε σε 91 ασθενείς που είχαν κατά το παρελθόν τραυματιστεί στο κεφάλι και σύγκρινε την κλινική εικόνα τους με την αντίστοιχη ασθενών που είχαν υποστεί τραυματισμούς σε άλλα μέρη του σώματος.
Όπως διαπιστώθηκε, σε διάστημα ενός έτους από την έναρξη της έρευνας το 33% των ασθενών είχαν προσβληθεί από σύνδρομο κατάθλιψης. Επιπλέον, αρκετοί εμφάνισαν συμπτώματα άγχους και το 56% εκδήλωσαν επιθετική συμπεριφορά.
Όταν οι ερευνητές εξέτασαν το ιατρικό ιστορικό περισσότερων από 900 ασθενών που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση επιβεβαίωσαν το κύριο συμπέρασμα της μελέτης, αφού οι μισοί εξ αυτών, που έφεραν τους σοβαρότερους τραυματισμούς, είχαν υποστεί κάποιου είδους ψυχική νόσο στο χρονικό διάστημα των επόμενων 12 μηνών.
“Το φαινόμενο θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος καθώς φαίνεται ότι είναι πολύ πιο σοβαρό και συχνό από ό,τι θεωρείτο έως σήμερα. Γενικότερα, τα άτομα που έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά και σε ψυχιατρικό έλεγχο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- 15χρονη έπεσε στον Ισθμό της Κορίνθου – Μετεφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο
- Κηφισιά: Αδίστακτοι ληστές φίμωσαν 77χρονο και με την απειλή όπλου πήραν κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ
- Πώς οι Καρντάσιαν κατέκτησαν τον κόσμο – Η ανατομία του καρτέλ της δόξας, το sex tape και το τέλος του
- Μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Αταμάν και Μαρτίνεθ – Αποβλήθηκαν και οι δυο (pics)
- Περιστέρι Bettson – ΠΑΟΚ 72-77: Το 2Χ2 ο «δικέφαλος» με Μπεβερλι και πρόκριση στα ημιτελικά (vid)
- Κουτσούμπας: Ο λαός έχει ανάγκη να απαλλαγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους επίδοξους διαχειριστές
