Τη συμμετοχή του στη δολοφονία της Σουηδής ΥΠΕΞ ομολόγησε ο βασικός ύποπτος
Κοντά στη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας της Σουηδής ΥΠΕΞ Ανα Λιντ φαίνεται ότι βρίσκονται οι Αρχές της χώρας, μετά την ομολογία του βασικού υπόπτου Μιχαήλ Μιχαΐλοβιτς. Ο νεαρός Σουηδός σερβικής καταγωγής συνελήφθη λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία.
30
Κοντά στη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών Ανα Λιντ φαίνεται ότι βρίσκονται οι Αρχές της χώρας, μετά την ομολογία του Μιχαήλ Μιχαΐλοβιτς. Ο νεαρός Σουηδός σερβικής καταγωγής ήταν ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση.
Ο 24χρονος συνελήφθη μετά από έρευνες της σουηδικής αστυνομίας λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της υπουργού. Μάλιστα, οι Αρχές βρήκαν σε δάσος έξω από τη Στοκχόλμη ένα παντελόνι με κηλίδες αίματος. Ακολούθησαν περαιτέρω έρευνες ακόμα και εξακρίβωση του DNA.
Στη διάρκεια της ανάκρισης που διήρκεσε μια ώρα, ο δράστης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα γεγονότα της 10ης Σεπτεμβρίου, ημέρας της δολοφονίας της Λιντ.
Ο δικηγόρος του δήλωσε εξάλλου ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συμπληρωματικές πληροφορίες για την έρευνα ούτε νέα ανάκριση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την επίσημη απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Μιχαϊλοβιτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442