Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Προς «κυβέρνηση» συνεργασίας Ταλάτ, Ακιντζί και Σερντάρ Ντενκτάς – Παρέμβαση στρατηγών

Προς «κυβέρνηση» συνεργασίας Ταλάτ, Ακιντζί και Σερντάρ Ντενκτάς – Παρέμβαση στρατηγών

Τη στάση του Δημοκρατικού Κόμματος του Σερντάρ Ντενκτάς αναμένουν τώρα ο Ταλάτ και ο Ακιντζί για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» συνεργασίας στα κατεχόμενα. Οι Τούρκοι στρατηγοί διέψευσαν τα περί διαφωνίας τους με την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ στο Κυπριακό.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

38

Σε σχηματισμό «κυβέρνησης» μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται να οδηγούνται οι διαβουλεύσεις των κομμάτων στα κατεχόμενα.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συναντήθηκε με το Μουσταφά Ακιντζί και αξιολόγησαν τις τελευταίες εξελίξεις και τη λεγόμενη κυβερνητική φόρμουλα, που είναι ο συνασπισμός μεταξύ των τριών κομμάτων.

Ο Αλί Ταλάτ επισήμανε ότι ο αριθμός των εναλλακτικών λύσεων έχει μειωθεί μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων με το κόμμα του Ντερβίς Έρογλου. Πρόσθεσε ότι μαζί με τον Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, θα συναντήσουν τον Σερντάρ Ντενκτάς.

Ο Αλί Ταλάτ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης τόσο για τους Τουρκοκυπρίους όσο και για την Τουρκία». Σκοπός του κόμματός του, είπε, δεν είναι η πλειοψηφία στη «Βουλή», αλλά η λύση του Κυπριακού και η πλήρης ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως έγινε κατανοητό ότι οι πιθανότητες για σχηματισμό κυβέρνησης με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας δεν υπάρχουν από σήμερα και πρόσθεσε ότι αναμένουν τη στάση του Δημοκρατικού Κόμματος του Σερντάρ Ντενκτάς.

Ανακοίνωση των στρατηγών

Το τουρκικό Επιτελείο διάψευσε τη Δευτέρα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που υποστηρίζουν ότι το στρατός διαφωνεί με τις απόψεις που διαμορφώνει η τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τη λύση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων επί του σχεδίου Αναν.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πιστεύουν στη σημασία και στην αναγκαιότητα μίας δίκαιης και μόνιμης λύσης στο Κυπριακό δια της οδού των συνομιλιών» αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη από τη Γενική Γραμματεία του Γενικού Επιτελείου.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ τη Δευτέρα έκανε λόγο για «επιφυλάξεις από τους στρατιωτικούς» και «αντιδράσεις του Γενικού Επιτελείου στο σχέδιο Αναν». Οι ειδήσεις δεν απηχούν την πραγματικότητα, ανέφερε η ανακοίνωση του επιτελείου, που ζητά «να αποφεύγονται αυτού του είδους οι ειδήσεις που επηρεάζουν αρνητικά την διαπραγματευτική μας δύναμη στο Κυπριακό, το οποίο είναι εθνική υπόθεση».

Το επιτελείο επιμένει ότι «ο λαός μας καλό θα είναι να αποδίδει σημασία μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις». Ανάλογη διάψευση είχε εκδώσει νωρίτερα και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που είχε εκφράσει την λύπη του, για το γεγονός ότι οι «ειδήσεις» για τη διαφωνία των στρατιωτικών βλάπτουν την «εθνική» υπόθεση της Κύπρου.

«Η Τουρκία επιθυμεί την έναρξη συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν» επανέλαβε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ. Μιλώντας έπειτα από μακρά συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνήλθε σήμερα στη Αγκυρα, ο κ. Τσιτσέκ επανέλαβε ότι «η Τουρκία θέλει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από τον αξιότιμο κ. Ντενκτάς, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμντουλάχ Γκιούλ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies