«Ανοιγμα» του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Η ειρήνη της Εκκλησίας είναι προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η παρουσία της, ενώ οι διαφωνίες εντός της δεν πρέπει να οδηγούν σε διαιρέσεις και διχασμούς, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Μονή Πετράκη.
28
Ως «άνοιγμα» προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ερμηνεύονται τα όσα είπε την Τετάρτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα των υπαλλήλων της Ιεράς Συνόδου, στη Μονή Πετράκη.
Ο κ. Χριστόδουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ειρήνη της Εκκλησίας είναι βασική προϋπόθεση για να καταστεί δυνατή η παρουσία της στον κόσμο. «Γι αυτή την ειρήνη αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Έχουμε την ανάγκη της εσωτερικής ειρήνης, διότι όλα αυτά αντανακλούν στην υπόσταση μας», είπε.
Ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε επισημαίνοντας ότι όταν υπάρχουν διαφορές, αυτές δεν πρέπει να οδηγούν σε διαιρέσεις, διχασμούς και διαστάσεις. Γιατί μέσα στην Εκκλησία δικαιολογούνται οι διαφορετικές απόψεις, οι οποίες όμως δεν πρέπει να οδηγούν στην διαίρεση των ψυχών και των καρδιών μας. Και κατέληξε ευχόμενος να χαρίζει ο Θεός ευστάθεια στην Εκκλησία «φρόνηση, σοφία και λογική σε όλους μας».
Λίγο αργότερα ο κ. Χριστόδουλος έκοψε την πίτα των υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής, παρουσία του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου και του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιάννη Κονιδάρη.
Μάλιστα, ο κ. Χριστόδουλος τόνισε στην ομιλία του ότι στον τόπο μας η Εκκλησία είναι αναπόσπαστο μέρος της δημόσιας ζωής και της ψυχής των Ελλήνων. Πρόσθεσε δε ότι όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε αυτό το μήνυμα που αφορά όχι μια οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά την Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία.
Ο κ. Ευθυμίου, απαντώντας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Εκκλησίας, όσον αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας- Πολιτείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442