
Εκτός αμερικανικής λίστας για έργα στο Ιράκ και η Ελλάδα
Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν συμβόλαια για την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Ο αποκλεισμός αφορά κυρίως σε κατασκευαστικές επιχειρήσεις που είχαν στο παρελθόν σχέσεις με το Ιράκ.
27
Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών οι επιχειρήσεις των οποίων έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν συμβόλαια για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, ο αποκλεισμός συμμετοχής αφορά κυρίως σε κατασκευαστικές επιχειρήσεις που είχαν και στο παρελθόν σχέσεις με το Ιράκ.
Η λίστα περιέχεται σε οδηγία του υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Πολ Γούλφοβιτς, της 5ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία ο αποκλεισμός (γαλλικών, γερμανικών και ρωσικών επιχειρήσεων) είναι αναγκαίος «για την προστασία ορισμένων βασικών συμφερόντων που αφορούν στην ασφάλεια των ΗΠΑ».
Πάντως, αν και η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα του Γούλφοβιτς, μία άλλη γειτονική χώρα λάμπει με την παρουσία. Πρόκειται για τη χώρα, που όπως αναφέρεται στο έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, ονομάζεται «Μακεδονία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Τζορτζ Κάρλιν: Όταν ο γνωστός κωμικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του FBI
- Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/4): Δράση με ελληνικό μπάσκετ και Champions League

