Προς μείωση πριν από τους Ολυμπιακούς τα τιμολόγια του ΟΤΕ για το Internet
Ελπίδες για μείωση των τιμολογίων πρόσβασης στο Internet δημιουργούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη. «Έχω ήδη ζητήσει από τον ΟΤΕ να χαμηλώσει τα τιμολόγια, προκειμένου να πετύχουμε τη διάδοση του Internet» δήλωσε.
30
Ελπίδες για μείωση των τιμολογίων πρόσβασης στο Internet δημιουργούν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη. «Έχω ήδη ζητήσει από τον ΟΤΕ να χαμηλώσει τα τιμολόγια, προκειμένου να πετύχουμε τη διάδοση του Internet» δήλωσε.
Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε: «Προέχει η ανάπτυξη της χρήσης του Διαδικτύου για το συμφέρον της Ελλάδας. Πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να αυξηθούν οι χρήστες, ιδιαίτερα στους νέους».
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας -η εφημερίδα παρουσίασε το Σάββατο την έρευνα για το Internet στην Ελλάδα- οι αρμόδιοι ελπίζουν ότι η μείωση των τιμών, τόσο απο πλευράς ΟΤΕ όσο και των παρόχων υπηρεσιών Internet, θα επιτευχθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γιάννη Καλογήρου, ειδικού γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας: «Η πολιτική μας είναι να πέσουν οι τιμές για τις υψηλές ταχύτητες ADSL μέχρι τον Ιούλιο, ώστε ο Έλληνας να πληρώνει τουλάχιστον τον μέσο όρο της Ευρώπης, ίσως και λιγότερο».
Με βάση έρευνα για τα δέκα χρόνια του Internet στην Ελλάδα, που δημοσιεύεται στα Νέα του Σαββάτου, ο χρήστης που επιθυμεί να έχει το Διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης, διασκέδασης και επικοινωνίας πληρώνει, κατά μέσο όρο, 50 ευρώ το μήνα με μέσο χρόνο σύνδεσης στις 40 ώρες το μήνα με dialup.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μέσο όρο της ΕΕ σχετικά με την απλή πρόσβαση, οι τιμές στην Ελλάδα είναι υψηλές, δεδομένου ότι στην Ευρώπη, ο μέσος όρος μηνιαίου κόστους σύνδεσης για 40 ώρες είναι 46 ευρώ.
Τα πράγματα είναι περισσότερο απογοητευτικά στην υψηλότερη ταχύτητα σύνδεσης (ADSL στο 1Mbit/sec), αφού ο μέσος όρος μηνιαίου κόστους σύνδεσης είναι 400 ευρώ, έναντι 100 ευρώ στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και μόλις 42 ευρώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο κ. Καλογήρου είναι πάντως αισιόδοξος: «Έχουμε κάνει έρευνες και ξέρουμε ότι η μείωση των τιμών θα εξαπλώσει τη χρήση του Διαδικτύου. Τα στοιχεία μάς δείχνουν ότι αν έπεφταν οι τιμές, δύο εκατομμύρια χρήστες θα αποκτούσαν ταχύτητες ADSL σε ενάμιση χρόνο. Ανάμεσά τους, ένα μεγάλο ποσοστό που δεν είναι χρήστες σήμερα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος»
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442