Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, και του πρωθυπουργού προσωπικά, με βαριές εκφράσεις, εξαπέλυσε την Παρασκευή ο ανεξάρτητος (πρώην ΠΑΣΟΚ) βουλευτής Βασίλης Κεδίκογλου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του για τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση.
Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, και του πρωθυπουργού προσωπικά, με βαριές εκφράσεις, εξαπέλυσε την Παρασκευή ο ανεξάρτητος (πρώην ΠΑΣΟΚ) βουλευτής Βασίλης Κεδίκογλου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του για τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση.
Αφού αποκάλεσε το ΣΔΟΕ «σώμα κατσαπλιάδων» και παρότι κλήθηκε από τον προεδρεύοντα να μη χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ο πρωθυπουργός «έκλεψε ψήφους στη Χαλκίδα».
Εν συνεχεία, είπε ότι «δεν υπάρχουν κακές λέξεις» και ότι «πρώτος δίδαξε τον κατσαπλιάδικο τρόπο ο πρωθυπουργός, ο εντιμότατος κύριος καθηγητής, η αυτού εξοχότης».
Στην επίθεση απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Μπίστης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι το προσωπικό πάθος κατά του πρωθυπουργού θα γινόταν επίκαιρη ερώτηση». «Προφανώς η χώρα μας δεν ζει στο Μεσοπόλεμο, ούτε στην εποχή του εμφυλίου πολέμου για να έχει κατσαπλιάδες» είπε ακόμα ο κ. Μπίστης.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κεδίκογλου συνέκρινε το νόμο περί Τύπου με τους νόμους του Μουσολίνι και του Χίτλερ, ενώ αποκάλεσε τον υπουργό Τύπου, υπουργό Προπαγάνδας.
Στη δημοκρατία δεν προστατεύεται μόνο ο Τύπος, αλλά και τα θύματα των επιθέσεων από τον Τύπο, απάντησε ο κ. Μπίστης. Προσέθεσε ότι το αίτημα της τροποποίησης ή κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου περί αστικής ευθύνης του Τύπου «έχει τεθεί προς εξέταση από πολλούς ενδιαφερομένους», καθώς και ότι «είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε να συζητήσουμε κάθε τεκμηριωμένη πρόταση».
Όσο για τη «διατήρηση ή μη του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, αυτό αποτελεί μια πολιτική επιλογή με σοβαρές επιπτώσεις, επί των οποίων η συζήτηση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο επί του παρόντος» σημείωσε.
Αναφερόμενος, δε, στις ανεξάρτητες αρχές ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, είπε ότι «πουθενά στον κόσμο ο δημόσιος βίος δεν είναι πάλλευκος» και απευθυνόμενος προς τον κ. Κεδίκογλου του είπε «μη διαμορφώνετε μια εικόνα για τη χώρα πεμπτοκοσμική, επειδή εσείς έχετε διάφορα πάθη απέναντι στην κυβέρνηση».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.