Για αλλαγή του καθεστώτος ανάθεσης των δημοσίων έργων δεσμεύτηκε ο Καραμανλής στο ΤΕΕ
Αλλαγή του καθεστώτος μελέτης και ανάθεσης των δημοσίων έργων με κατάργηση του «μαθηματικού τύπου» και έμφαση στη διαφάνεια και την ποιότητα των έργων υποσχέθηκε ο Κ.Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου την Τρίτη.
38
Αλλαγή του καθεστώτος μελέτης και ανάθεσης των δημοσίων έργων με κατάργηση του «μαθηματικού τύπου» και έμφαση στη διαφάνεια και την ποιότητα των έργων υποσχέθηκε ο Κ.Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου την Τρίτη.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ χρειάζεται αναδιοργάνωση και ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο τόσο για τα κλασικά δημόσια έργα όσο και για τα έργα με συμβάσεις παραχώρησης.
Επίσης, μίλησε για αξιολόγηση, αλλά και κυρώσεις για μελετητές, κατασκευαστές, καθώς και για εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας με ζητούμενα τη διαφάνεια, την νομιμότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Δεσμεύτηκε για κατάργηση του «μαθηματικού τύπου» και για μια συναινετική μεταρρύθμιση, βάσει της οποίας θα είναι πλήρεις μελέτες, υψηλής ποιότητας που δεν θα αφήνουν περιθώρια για αποκλίσεις ούτε για ανάγκες αιτιολογήσεων, αφού όπως είπε δεν υπάρχουν ούτε σύγχρονες προδιαγραφές, ούτε επικαιροποιημένα τιμολόγια.
Επίσης δεσμεύτηκε για κοινούς κανόνες για όλους τους κατασκευαστές και σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να διασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια, για να προωθηθούν μεγάλα έργα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η προώθηση μεγάλων έργων μέσω συμβάσεων παραχώρησης που θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, ανοίγει νέες προοπτικές.
Τόνισε ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη εθνική πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος και επέκρινε την κυβέρνηση τόσο για την οικονομική της πολιτική όσο και για τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα αυθαίρετα σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση -και ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο- ανακοίνωσε με αργοπορημένη βιασύνη που προδίδει λαϊκισμό και υστεροβουλία μια σειρά μέτρων που είναι αποσπασματικά, χωρίς μελέτη και σχεδιασμό και που τελικά ενθαρρύνουν και διαιωνίζουν την παρανομία».
Απάντηση Πρωτόπαπα
Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ τόνισε τα εξής: «Ο κ. Καραμανλής εκφώνησε σήμερα τον προεκλογικό λόγο της παράταξής του για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος! Ο σεβασμός για τον αυτόνομο συνδικαλισμό ξεχειλίζει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442