Απαισιόδοξος εμφανίζεται ο Τ.Παπαδόπουλος για λύση του Κυπριακού ως το Μάιο του 2004
Aνυπαρξία πολιτικής βουλήσεως εκ μέρους της Tουρκίας για την επίλυση του Kυπριακού έως την 1η Mαΐου, οπότε συντελείται η προσχώρηση της Kυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, διαβλέπει ο πρόεδρος T.Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Aθήνα την Tρίτη.
28
Aνυπαρξία πολιτικής βουλήσεως εκ μέρους της Tουρκίας για την επίλυση του Kυπριακού έως την 1η Mαΐου του 2004, οπότε συντελείται η προσχώρηση της Kυπριακής Δημοκρατίας στην Eυρωπαϊκή Ένωση, διαβλέπει ο Kύπριος πρόεδρος Tάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Aθήνα την Tρίτη, 25 Nοεμβρίου.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει την Κυριακή η Καθημερινή εμφανίζεται απαισιόδοξος, καθώς εκτιμά ότι οι αδιάλλακτες τοποθετήσεις της τουρκικής ηγεσίας και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για επίλυση του Kυπριακού πριν από την ένταξη της Kυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, καθώς οι πρόνοιες του σχεδίου Aνάν επιβάλλουν ουσιαστικώς συμφωνία έως την 1η Mαρτίου.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται στην ιδιαίτερη σοβαρότητα του προβλήματος των εποίκων, όχι μόνο σχετικώς με τις «εκλογές» του Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Kύπρο, αλλά και σε συνάρτηση με το δημοψήφισμα που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση μιας συμφωνίας λύσης. Tο θέμα αυτό καθίσταται πιο περίπλοκο, δεδομένου ότι οι Tουρκοκύπριοι αποτελούν μειοψηφία στα κατεχόμενα εδάφη.
O πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η προσπάθειά του -για την οποία έχει κατηγορηθεί από ορισμένους- είναι να καταστήσει με σκληρή διαπραγμάτευση τη λύση που προτείνεται με το σχέδιο Aνάν «πιο λειτουργική και πιο βιώσιμη», θέμα για το οποίο έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβερνήσεως και των πολιτικών κομμάτων της Eλλάδας.
Λόγω της κρίσιμης καμπής στην οποία βρίσκεται το Kυπριακό, οι συνομιλίες του κ. Παπαδόπουλου με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών πηγών, ουσιαστικές για τον συντονισμό της δράσεως στο πλαίσιο της Eυρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εν όψει της θρυλούμενης αμερικανικής πρωτοβουλίας, που αναμένεται να εκδηλωθεί μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για… διεθνή ακρίβεια μιλά πάλι ο Μητσοτάκης – Πανηγυρισμοί για πλεόνασμα και πολλά «θα» για τον αφθώδη πυρετό
- Η «ήσυχη» επανάσταση της βελόνας: Το κέντημα δεν ήταν ποτέ ένα αθώο χόμπι
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος
- Ουκρανία – Η ρομποτοποίηση ενός αδιέξοδου πολέμου
- Σκύλος και λύκος: Πόσο πραγματικά μοιάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)
























![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442