Η εκπαίδευση του κοινού στη καρδιοπνευμονική ανάνηψη σώζει ζωές
Ορλάντο: Ο αριθμός των ατόμων που επιβιώνουν μιας καρδιακής ανακοπής μπορεί να διπλασιαστεί αν ο περίγυρος των ασθενών γνωρίζει την τεχνική της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (CPR) αλλά και τη χρήση ενός αυτόματου απινιδωτή.
Ορλάντο: Ο αριθμός των ατόμων που επιβιώνουν μιας καρδιακής ανακοπής μπορεί να διπλασιαστεί αν ο περίγυρος των ασθενών γνωρίζει την τεχνική της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (CPR) αλλά και τη χρήση ενός αυτόματου απινιδωτή.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μελέτη του Κολεγίου Ιατρικής της Βιρτζίνια που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιολογίας και διενεργήθηκε σε περισσότερες από 993 κοινότητες της χώρας και συνολικά σε περίπου 20.000 εθελοντές.
Οι τελευταίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και διδάχθηκαν αντίστοιχα την τεχνική της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης μόνο ή και τη χρήση ενός αυτόματου απινιδωτή.
Οι χώροι που ήταν εξοπλισμένοι με αυτόματο απινιδωτή περιελάμβαναν εμπορικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα, χώρους αναψυχής, ξενοδοχεία, συμπλέγματα κατοικιών και άλλους δημόσιους χώρους.
Αυτό που διαπιστώθηκε σε συνολικό χρονικό διάστημα 21,5 μηνών, ήταν πως τα άτομα της δεύτερης ομάδας κατάφεραν να σώσουν διπλάσιο αριθμό ατόμων από το θάνατο (29) έναντι 15 στην πρώτη ομάδα.
Η ηλικία των ασθενών που υπέστησαν την καρδιακή ανακοπή ήταν παρόμοια με εκείνη των ατόμων της έρευνας, δηλαδή άγγιζε κατά μέσο όρο τα 70 έτη. Το ίδιο ίσχυε όσον αφορά τις γενικότερες συνθήκες υπό τις οποίες έλαβαν χώρα τα περιστατικά, δηλαδή τη συχνότητα σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, τη δραστηριότητα του θύματος την ώρα της ανακοπής αλλά και τον αριθμό των ατόμων που έγιναν μάρτυρες του συμβάντος.
health.in.gr
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442