Σε νέο γύρο συνομιλιών για τα πυρηνικά φέρεται να συμφώνησαν ΗΠΑ και Πιονγιάνγκ
Στη διεξαγωγή νέου γύρου συνομιλιών, από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου στο Πεκίνο, για τα πυρηνικά προγράμματα της Πιονγιάνγκ συμφώνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρειος Κορέα, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.
Στη διεξαγωγή νέου γύρου συνομιλιών, από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου στο Πεκίνο, για τα πυρηνικά προγράμματα της Πιονγιάνγκ συμφώνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρειος Κορέα.
Όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, επικαλούμενη πηγές της νοτιοκορεάτικης κυβέρνησης, Κινέζοι διπλωμάτες πασχίζουν να επιβεβαιώσουν τις ημερομηνίες και με τις άλλες χώρες που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις. Την Τετάρτη φθάνει στην Ιαπωνία για διαβουλεύσεις ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Ντάι Μπινγκ Γκουό.
Σε ξεχωριστό τηλεγράφημά του το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μεταδίδει ότι η Βόρειος Κορέα δήλωσε πως είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις διαπραγματεύσεις στα μέσα Δεκεμβρίου, αρκεί να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Στο τηλεγράφημα δεν προσδιορίζεται ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις, όμως η Πιονγιάνγκ διαρκώς αξιώνει από τις ΗΠΑ εγγυήσεις για την ασφάλειά της προκειμένου να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της προγράμματα.
Ο πρώτος γύρος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, με τη συμμετοχή έξι χωρών (Ν.Κορέας, Β.Κορέας, ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας και Ιαπωνίας).