Πρόσκληση για συμπαράταξη απηύθυνε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες το ΚΚΕ
Πρόσκληση προς «κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο» να συμπαραταχθεί «στον δρόμο της αγωνιστικής στάσης ζωής» του ΚΚΕ απηύθυνε η ΚΕ του κόμματος, στο πλαίσιο διακήρυξης που δημοσιοποίησε, με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.
53
Πρόσκληση προς «κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο» να συμπαραταχθεί «στον δρόμο της αγωνιστικής στάσης ζωής» του ΚΚΕ απηύθυνε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, στο πλαίσιο διακήρυξης που δημοσιοποίησε, με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα, σημειώνεται: «Κάθε αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος, ανεξαρτητα από διαφορές που έχει με το κόμμα, να συμπαραταχθεί μαζί μας, στον δρόμο της αγωνιστικής στάσης ζωής», και ιδιαίτερα καλούνται όσοι είχαν βρεθεί στις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια, και που αποστασιοποιήθηκαν για διάφορους λόγους.
Η διακήρυξη αναφέρεται στην ιστορική πορεία του κόμματος, στις αλλαγές που συνετελέστηκαν στην Ευρώπη, αλλά και στις προοπτικές του κομμουνιστικού κινήματος. Παράλληλα, στο κείμενο περιλαμβάνονται οι πολιτικοί στόχοι του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών, και υπογραμμίζεται η ανάγκη ολόπλευρης ενίσχυσης του κόμματος, καθώς «η ενίσχυσή του είναι όρος στην προώθηση της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και συνεργασίας, για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, που θα οδηγήσει στην κατάκτησης της λαϊκής εξουσίας, στον σοσιαλισμό».
Όπως ανεφέρεται στη διακήρυξη, 85 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το ΚΚΕ αισθάνεται τιμή και υπερηφάνεια, γιατί στάθηκε και παραμένει όρθιο, αφού αποδείχθηκαν φρούδες και μάταιες οι ελπίδες και οι επιδιώξεις όσων προφήτευαν τη διάλυσή του.
Όσον αφορά στο όραμά του, το ΚΚΕ προτείνει στην εργατική τάξη το δρόμο της οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, που στοχεύει στην κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας. Η πρόταση του κόμματος έρχεται σε σύγκρουση με την πλουτοκρατία, με τα κόμματά της, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως σημειώνεται στο κείμενο, και επισημαίνεται ότι πρόκειται για πρόταση συσπείρωσης και αγώνα, που στηρίζεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες του σήμερα και δίνει προοπτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Για… διεθνή ακρίβεια μιλά πάλι ο Μητσοτάκης – Πανηγυρισμοί για πλεόνασμα και πολλά «θα» για τον αφθώδη πυρετό
- Η «ήσυχη» επανάσταση της βελόνας: Το κέντημα δεν ήταν ποτέ ένα αθώο χόμπι
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος
- Ουκρανία – Η ρομποτοποίηση ενός αδιέξοδου πολέμου
- Σκύλος και λύκος: Πόσο πραγματικά μοιάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)
























![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442