ΝΔ και κυβέρνηση να παρέμβουν στην εκκλησιαστική κρίση ζητά ο Κων.Μητσοτάκης
Πολιτικό και εθνικό χαρακτήρισε το θέμα της κρίσης στις σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ζήτησε από ΝΔ και κυβέρνηση να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.
Πολιτικό και εθνικό χαρακτήρισε το θέμα της κρίσης στις σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega τη Δευτέρα, ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε από τη ΝΔ και την κυβέρνηση να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.
Ο Κων.Μητσοτάκης, στη εκπομπή «Ανατροπή» του Γ.Πρετεντέρη, τάχθηκε υπέρ του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο θέμα που έχει δημιουργηθεί για τις νέες χώρες, σημειώνοντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει διοικητική αρμοδιότητα, και άρα «δεν έχει δίκιο ο Πατριάρχης».
Επίσης, χαρακτήρισε το όλο θέμα «ασήμαντο και άχρηστο», και εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση πρέπει να λάβουν θέση, και να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, με συζήτηση και με φιλικό τρόπο.
Ερωτηθείς σχετικά, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι έχει θέσει το ζήτημα της μεσολάβησης στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του απάντησε ότι θα το σκεφτεί.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν έχει λάβει απόφαση για το εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, και σημείωσε ότι δεν θα ξαναμιλήσει για το θέμα αυτό έως ότου πλησιάσουν οι εκλογές.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ερωτηθείς για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, λέει: «Δεν έχω πεισθεί ότι ήταν λάθος. Από τακτικής πλευράς ίσως ήταν λάθος, από ηθικής και πολιτικής όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λάθος. Αλλωστε παραπομπή δεν σημαίνει και καταδίκη. Ίσως να ήταν λάθος ότι το είχα υποσχεθεί στο λαό προεκλογικά».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59