Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Απόλυτα ασφαλής χώρα η Ελλάδα, δήλωσε ο Τόμας Μίλερ από τη Ρόδο

Απόλυτα ασφαλής χώρα η Ελλάδα, δήλωσε ο Τόμας Μίλερ από τη Ρόδο

Απόλυτα ασφαλής δήλωσε ότι αισθάνεται στην Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ, που έφτασε τη Δευτέρα στη Ρόδο για ιδιωτική επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και ανώτατα στελέχη της πρεσβείας.

38

Απόλυτα ασφαλής δήλωσε ότι αισθάνεται στην Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ, που έφτασε τη Δευτέρα στη Ρόδο για ιδιωτική επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και ανώτατα στελέχη της πρεσβείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη και το δήμαρχο Ροδίων Γιώργο Γιαννόπουλο ο κ. Μίλερ, μιλώντας την ελληνική γλώσσα, τόνισε ότι κάθε ημέρα αισθάνεται πως η Ελλάδα είναι ασφαλής, ενώ η συνεργασία του με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου είναι πάρα πολύ καλή.

Επιθυμία του είναι να δουλέψει, ώστε να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα το 2004.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε πως οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και για το λόγο αυτό έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μίλερ είχε έρθει στην Ελλάδα με την ιδιότητα του επιτετραμμένου της αμερικανικής Πρεσβείας, πριν ξεσπάσει η κρίση στα Ίμια. Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, παρατήρησε ο κ. Μίλερ, πολλά έχουν αλλάξει στις σχέσεις των δυο χωρών προς το καλύτερο.

Στην καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών αναφέρθηκε και ο νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, καθώς, όπως είπε, είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος. Ο νομάρχης αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και στην αύξηση των αφίξεων από την Αμερική, που προσδοκά η Ρόδος.

Όπως παρατήρησε ο κ. Μίλερ, η σημερινή ήταν η πρώτη του επίσκεψη στη Ρόδο ως πρέσβης, ενώ ως ιδιώτης έχει επισκεφθεί το νησί πολλές φορές, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη χάρισε στο νομάρχη Δωδεκανήσου και το δήμαρχο Ροδίων βιβλία, που έχει γράψει η ίδια και αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών.

Τον κ. Μίλερ συνόδευε ο βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος προηγουμένως τον είχε υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου έφθασε προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη. Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε τη Φιλέρημο και μετά τη συνάντησή του με το νομάρχη Δωδεκανήσου και το δήμαρχο Ροδίων γευμάτισε σε εστιατόριο και ολοκλήρωσε τη σύντομη επίσκεψή του με ένα περίπατο στη Μεσαιωνική Πόλη.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Απριλίου 2026
Cookies