
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν στις 9-10 Οκτωβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά
Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλαν για τις 9 και 10 Οκτωβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Έτσι την Πέμπτη και την Παρασκευή τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ έχουν προγραμματιστεί και νέες κινητοποιήσεις.
43
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, στις 9 και 10 Οκτωβρίου. Έτσι την Πέμπτη και την Παρασκευή τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Οι γιατροί αποφάσισαν ακόμη για τις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία και γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία.
Ακόμη, αποφάσισαν μια δεύτερη 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Οκτωβρίου. Στις 16 Οκτωβρίου θα συναντηθούν στο αμφιθέατρο του Ερυθρού Σταυρού στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσουν -ανάλογα και με τη στάση της κυβέρνησης- αν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.
Οι γιατροί, μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο, ανθρώπινο ωράριο εργασίας, να χαρακτηρισθεί ανθυγιεινή η δουλειά τους και να διασφαλιστεί η μονιμότητά τους.
Όμως το σημαντικότερο αίτημά τους που ισοδυναμεί ακόμη και με διπλασιασμό του μισθού τους σε ορισμένες περιπτώσεις είναι η χορήγηση από την κυβέρνηση των ειδικών επιδομάτων.
ΑΠΕ
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ