
Η Philips διπλασιάζει τη χωρητικότητα των DVD
Η χωρητικότητα των εγγράψιμων DVD (DVD-R) αυξάνεται από τα 4,7 στα 8,5 GB ανά πλευρά, χάρη στην τεχνολογία «διπλού στρώματος» που ανέπτυξε η ολλανδική Philips σε συνεργασία με την ιαπωνική Mitsubishi Kagaku Media.
36
Η χωρητικότητα των εγγράψιμων DVD (DVD-R) αυξάνεται από τα 4,7 στα 8,5 GB ανά πλευρά, χάρη σε νέα τεχνολογία που ανέπτυξε η ολλανδική Philips σε συνεργασία με την ιαπωνική Mitsubishi Kagaku Media.
Σύμφωνα με το Reuters, η αύξηση επιτυγχάνεται με την εγγραφή των δεδομένων σε δύο στρώματα, τα οποία συνυπάρχουν στην ίδια πλεύρά του DVD. Τα σημερινά DVD-R υποστηρίζουν εγγραφή μονού στρώματος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Philips, οι χρήστες θα μπορούν να εγγράφουν tέσσερις ώρες βίντεο ποιότητας DVD ή 16 ώρες με ποιότητα VHS, χωρίς να αλλάζουν πλευρά στο DVD.
Η Philips, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών και ειδών φωτισμού στην Ευρώπη, θα παρουσιάσει τη νέα τεχνολογία στη βιομηχανική έκθεση CEATEC Japan 2003, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Μακουχάρι, κοντά στο Τόκιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βαλένθια-Χιρόνα 2-1: Βαθιά ανάσα οι «νυχτερίδες»
- Ο Βασίλης Κικίλιας κρούει κώδωνα κινδύνου για την κρίση στο Ορμουζ και το κόστος της πράσινης μετάβασης στη ναυτιλία
- ΗΠΑ: Η υπόθεση των αγνοούμενων επιστημόνων φτάνει από το ίντερνετ στον Λευκό Οίκο – Θεωρία συνωμοσίας ή αποκάλυψη;
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: O Mιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο, ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Φούντας (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1: Στον τελικό οι «πολίτες» με ανατροπή και με γκολ στο 83′ και στο 87′!
- Λίβανος: Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία – Χεζμπολάχ και Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις – Θεατής η Βηρυτός


