Οι εξελίξεις θα φέρουν στο προσκήνιο το Κυπριακό, εκτίμησαν Παπανδρέου και Χριστόφιας
Οι εξελίξεις θα φέρουν και πάλι στο προσκήνιο το Κυπριακό εκτίμησαν ο Έλληνας ΥΠΕΞ και ο πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου. Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη σημείωσαν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Τουρκίας.
Οι εξελίξεις θα φέρουν και πάλι στο προσκήνιο το Κυπριακό εκτίμησαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου. Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, οι Παπανδρέου και Χριστόφιας σημείωσαν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Τουρκίας.
«Υπάρχει μια νέα δυναμική, που είναι αποτέλεσμα και της στενής συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και της ενταξιακής πορείας της Κύπρου» σημείωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες του κ. Χριστόφια στην προσπάθεια της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων.
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξήρε το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και την προώθηση της ενταξιακής πορείας.
«Η λύση θα εξαρτηθεί από την αλλαγή της στάσης της τουρκικής πλευράς και σε κάποιο βαθμό από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα» κατέληξε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59