
Τον Οκτώβριο η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Εξαγωγών
Μέτρα για την προώθηση των εξαγωγών, τη χάραξη στρατηγικής για την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και μέτρα που αίρουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προωθούνται από το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών.
27
Μέτρα για την προώθηση των εξαγωγών, τη χάραξη στρατηγικής για την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και μέτρα που αίρουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προωθούνται από το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομίας.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την πρόσληψη Κινέζων και Ιαπωνέζων στις χώρες αυτές απο το ελληνικό Δημόσιο, για την προώθηση των εξαγωγών, την επιχορήγηση από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την εδραίωση των αγορών των ελληνικών προϊόντων, ειδικές ρυθμίσεις για τους εξαγωγείς σε ότι αφορά το ΦΠΑ, μείωση των τελωνειακών διατυπώσεων κ.λπ.
Ειδικά για την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στους εξαγωγείς, αποφασίστηκε η συγκρότηση μεικτής επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί τα μέτρα μέσω των οποίων θα εισπράττουν οι εξαγωγείς το ΦΠΑ. Επίσης, μειώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις εγγυητικές επιστολές και τις διαδικασίες στα τελωνεία.
Τέλος, όπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Οικονομίας Γιώργος Ζαννιάς, θα χαραχθεί και μία στρατηγική για την αύξηση των εξαγωγών προς τον Καναδά και την Τουρκία. Ο κ. Ζαννιάς είπε ότι σε ότι αφορά τις εξαγωγές μας «η προσέγγιση στην εξωστρέφεια είναι ολοκληρωτική και πολύπλευρη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αθήνα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τον καυγά που είχε η 30χρονη λίγο προτού εντοπιστεί νεκρή στον ακάλυπτο
- Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση κτηνοτρόφων από την Λέσβο με την Κυβέρνηση – «Αδειάζουν τα χωριά μας»
- Κεφαλονιά: Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο της Μυρτούς
- Από το σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι στην επιστροφή με την Ίντερ: Η απίθανη ιστορία ενός 15χρονου (pics, vid)
- Βαλ Κίλμερ: Μετά θάνατον πρεμιέρα και πρώτο τρέιλερ του γουέστερν για τον AI κλώνο του
- BHMAGAZINO: Ο αλλόκοτος κόσμος του Ντόναλντ Τραμπ
