Την αποφυλάκιση του Ανέστη Παπαναστασίου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών
Την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του Ανέστη Παπαναστασίου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών. Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δράση της 17Ν αφέθηκε ελεύθερος στις 15:00 τη Δευτέρα. Είναι ο δεύτερος μετά τον Γιάννη Σερίφη που αποφυλακίζεται.
30
Την αποφυλάκιση του Ανέστη Παπαναστασίου αποφάσισε με βούλευμά του το μεσημέρι της Δευτέρας το Συμβούλιο Εφετών. Σύμφωνα με το βούλευμα, επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.
Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δράση της 17Ν αφέθηκε ελεύθερος νωρίς το απόγευμα.
H αποφυλάκισή του οφείλεται σε ολιγωρία των δικαστικών αρχών να εκδόσουν νέο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την παράταση της κράτησής του, μετά τη συμπλήρωση 6μήνου, στις 9 Αυγούστου εν προκειμένω, όπως ρητά ορίζει ο νόμος.
Στην αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος πριν λίγες ημέρες, απάντησε αρνητικά ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος με διάταξή του έκρινε ότι διαρκούσης της εκδίκασης της υπόθεσης του κατηγορουμένου μπορεί να παρατείνεται σιωπηρά η προσωρινή κράτησή του.
Η διάταξη αυτή του κ. Σανιδά χαρακτηρίστηκε παράνομη και παράτυπη, τόσο από συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την 17 Νοέμβρη -οι οποίοι για τον λόγο αυτό απέχουν απο τα καθήκοντά τους έως αύριο- όσο και από συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής.
Τελευταία ενημέρωση 20:00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442