Αυξημένη η οικοδομική δραστηριότητα το πρώτο τετράμηνο του 2003
Οριακή αύξηση παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα στο πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.
43
Αυξημένη ήταν η οικοδομική δραστηριότητα στο πρώτο τετράμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2003, η οικοδομική δραστηριότητα ανήλθε σε 26.020 άδειες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 6.879 τ.μ. επιφάνειας και 25.980 κ.μ.
Σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2002 σημειώθηκε αύξηση κατά 0,6% στον αριθμό των αδειών, κατά 5,6% στην επιφάνεια και κατά 7,7% στον όγκο. Η δημόσια οικοδομική δραστηριότητα συμμετέχει στο σύνολο της οικοδομικής δραστηριότητας κατά 3,9% σε όγκο.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, η έκδοση αδειών στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2002, αυξήθηκε κατά 7,9% στην Κρήτη και κατά 4,1% στην Αττική. Μικρότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο (3,4%) και στο βόρειο Αιγαίο (3,8%).
Αντίθετα, σημαντική μείωση σε ό,τι αφορά τον αριθμό αδειών σημειώθηκε στη δυτική Μακεδονία (-21,8% και στη δυτική Ελλάδα -10,2%).
Ως προς το σύνολο της οικοδομικής δραστηριότητας τον Απρίλιο του 2003, ανήλθε σε 7.412 άδειες σε σχέση με τις 8.468 άδειες που είχαν χορηγηθεί τον Απρίλιο του 2002. Παρατηρήθηκε δηλαδή μείωση κατά 12,5% στον αριθμό των αδειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Λιώνεις» στη γυμναστική αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα: Τι φταίει;
- Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα, διπλή επιδείνωση Πέμπτη και Σάββατο – Προσοχή και στην Αττική
- «Φρενίτιδα» BTS: Η Κλαούντια Σέινμπαουμ ζήτησε επισήμως από τη Νότια Κορέα περισσότερες συναυλίες στο Μεξικό
- Πες «όχι», σου κάνει καλό
- Διαθήκες: Τα 11 κλειδιά της ψηφιακής πλατφόρμας για τη δημοσίευση
- Βιολάντα: Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης και δύο στελέχη του εργοστασίου – Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια


