Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Έργο εμπρηστών οι πυρκαγιές στην Ηλεία – Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν σταδιακά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι πυρκαγιές στο νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στο Γεράκι, την Περιστέρα, την Ανάληψη και το Αλποχώρι. Οι Αρχές κάνουν λόγο για εμπρησμούς και προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων.
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν σταδιακά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι πυρκαγιές στο νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στο Γεράκι, την Περιστέρα, την Ανάληψη και το Αλποχώρι. Συνολικά κάηκαν περίπου 5.000 στρέμματα γης.
Οι πυρκαγιές, μαζί με αυτές που ξέσπασαν στις περιοχές Κορυφή, Φραγκοπήδημα Αμαλιάδας και Πεύκη του δήμου Ωλένης, είναι σύμφωνα με τις Αρχές έργο εμπρηστών.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει περί τις 30 προσαγωγές υπόπτων, χωρίς όμως να υπάρχει απαγγελία κατηγορίας και παραπομπή στη δικαιοσύνη.
Στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας νοσηλεύεται ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Γιάννης Λαμπρόπουλος ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.
Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή στους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Σάμου και Ικαρίας.
Οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στις περιοχές αυτές έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου