Η Χεζμπολάχ απειλεί με απαγωγές Ισραηλινών αν δεν απελευθερωθούν Λιβανέζοι κρατούμενοι
Απειλές για νέες απαγωγές Ισραηλινών απηύθυνε στην κυβέρνηση Σαρόν η Χεζμπολάχ την Κυριακή. Η σιιτική οργάνωση ζητά την άμεση απελευθέρωση Λιβανέζων και άλλων Αράβων κρατουμένων από τις ισραηλινές αρχές.
53
Απειλές για νέες απαγωγές Ισραηλινών απηύθυνε στην κυβέρνηση Σαρόν η Χεζμπολάχ την Κυριακή. Η σιιτική οργάνωση ζητά την άμεση απελευθέρωση Λιβανέζων και άλλων Αράβων κρατουμένων από τις ισραηλινές αρχές.
Όπως μετέδωσε το Reuters, με αφορμή την 14η επέτειο από την απαγωγή του αξιωματούχου της Χεζμπολάχ σεΐχη Αμπντέλ Καρίμ Ομπέιντ από τους Ισραηλινούς, ο αρχηγός της σιιτικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λίβανο σεΐχης Χασάν Νασράλα δήλωσε: «Θα δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις για τους κρατούμενους».
»Εάν δεν υπάρξει πρόοδος, θα θεωρήσουμε ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, και ότι τα άτομα που κρατάμε δεν επαρκούν για να υπάρξει επιτυχία στις διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή κρατουμένων» τόνισε, και σημείωσε: «Η εναλλακτική δεν είναι να κάνουμε πίσω, αλλά να εργασθούμε μέρα και νύχτα ώστε να έχουμε περισσότερους κρατούμενους».
Οι δύο πλευρές έχουν διαπραγματευθεί κατά διαστήματα, με την μεσολάβηση των Γερμανών, προκειμένου να απελευθερωθούν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες που απήχθησαν στην επίμαχη περιοχή του Γκολάν, με αντάλλαγμα τους Λιβανέζους και άλλους Αραβες κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Ομπέιντ. Συγκεκριμένα, η Χεζμπολάχ επιθυμεί την απελευθέρωση περίπου 15 Λιβανέζων και των περίπου 6.000 – 7.000 Παλαιστινίων.
Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι θα απελευθερώσει 100 – 400 Παλαιστίνιους, ως δείγμα καλής θέλησης για την εφαρμογή του «οδικού χάρτη», ωστόσο θεωρεί ότι οι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες που βρίσκονταν υπό κράτηση από τη Χεζμπολάχ δεν είναι, πλέον, εν ζωή. Η σιιτική οργάνωση έχει αρνηθεί να δώσει στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των τριών Ισραηλινών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442