Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Δυσαρεστημένο από τους χειρισμούς του Τ.Μπλερ στο θέμα του Ιράκ το 54% των Βρετανών

Δυσαρεστημένο από τους χειρισμούς του Τ.Μπλερ στο θέμα του Ιράκ το 54% των Βρετανών

Τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού εκφράζει το 54% των Βρετανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που ήλθε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Την ίδια ώρα, ο Μπλερ επαναλαμβάνει ότι δεν μετανιώνει για την επίθεση στο Ιράκ.

30

Τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού εκφράζει το 54% των Βρετανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που ήλθε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Την ίδια ώρα, ο Μπλερ επαναλαμβάνει ότι δεν μετανιώνει για την επίθεση στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian, μόνο το 37% των πολιτών στηρίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού, ποσοστό που αγγίζει το 75% μεταξύ των ψηφοφόρων των Εργατικών.

Από την έρευνα προκύπτει ότι σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, στη διάρκεια της επίθεσης στο Ιράκ, η δημοτικότητα του Τόνι Μπλερ έχει πέσει κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Επίσης, μόλις το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Μπλερ είναι αξιόπιστος, ενώ μόλις το 36% δηλώνει ότι υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα. Το ποσοστό του Συντηρητικού Κόμματος παραμένει στο 34%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 22%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ Παρασκευής, την ημέρα που η Αστυνομία ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός πτώματος που έμοιαζε στον Δρ Ντέιβιντ Κέλι, και Κυριακής, οπότε και επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του νεκρού.

Πάντως, ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, δηλώνει πιστός στις επιλογές του στο θέμα του Ιράκ.

Μιλώντας σε Κινέζους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Τσινγκχούα, ο Μπλερ αρνήθηκε να αναφερθεί λεπτομερώς στην αυτοκτονία του Δρ Ντέιβιντ Κέλι, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά το σάλο που δημιουργήθηκε, η απόφαση για τον πόλεμο ήταν ορθή.

«Δεν μετανιώνω. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως το Ιράκ προσπαθούσε να προμηθευθεί όπλα μαζικής καταστροφής. Πιστεύω πως όσο δύσκολο και να ήταν, ήταν η σωστή απόφαση» απάντησε σε σχετική ερώτηση φοιτητή.

Ο Μπλερ τόνισε πως η ομάδα ερευνών στο Ιράκ μόλις έχει αρχίσει το έργο της και όταν θα είναι σε θέση να καταθέσει την αναφορά της, «ο κόσμος θα δει την αλήθεια».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies