Τριάντα νεκροί από πνιγμούς τις τελευταίες πέντε ημέρες στις ελληνικές θάλασσες
Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ κολυμπούσαν στις ελληνικές παραλίες. Το 90% από αυτούς ήταν άτομα τρίτης ηλικίας. Ο θάνατος, όμως, λουόμενων τρίτης ηλικίας δεν είναι περιστασιακό φαινόμενο.
Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ κολυμπούσαν στις ελληνικές παραλίες. Το 90% από αυτούς ήταν άτομα άνω των 60 ετών και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ο θάνατος λουόμενων τρίτης ηλικίας δεν είναι περιστασιακό φαινόμενο.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους τη Δευτέρα, σε σύνολο 908 θανάτων λουόμενων την τριετία 2000-2002, οι 540 ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών. Ποσοστό 59,47%, που παραμένει σχεδόν σταθερό τα τελευταία πέντε χρόνια, αφού το 1999 έφτανε στο 61,17%.
Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας αποτελούν αντικειμενικά την υψηλότερη ομάδα κινδύνου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ιατροδικαστικές στατιστικές, ο θάνατος των ατόμων αυτών οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια, επιληψίες κ.ά.
Ωστόσο, ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των παιδιών, ηλικίας μέχρι 10 ετών που πνίγηκαν. Ειδικότερα, την τριετία 2000-2002, συνολικά δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες και η ευθύνη για τον τραγικό αυτό απολογισμό φαίνεται να βαρύνει τους συνοδούς τους.
Βάσει των στοιχείων του ΥΕΝ, κατά τη 15ετία 1987-2002, σημειώθηκαν συνολικά 4.355 θάνατοι λουόμενων, ενώ ο μέσος ετήσιος όρος είναι 272 θύματα. Παράλληλα, προκύπτει ότι η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άνδρες (3.302), ενώ οι 911 ήταν τουρίστες.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων