Ο Σιμόν Πέρες εξελέγη προσωρινός πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος στο Ισραήλ
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ εξέλεξε τον βετεράνο Σιμόν Πέρες πρόεδρό του έως τον Ιούνιο του 2004, οπότε θα εκλεγεί μόνιμος αρχηγός για να οδηγήσει τους Εργατικούς στην αναμέτρηση με το Λικούντ του Αριέλ Σαρόν, στις εκλογές του 2007.
28
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ εξέλεξε την Πέμπτη τον βετεράνο πολτικό Σιμόν Πέρες ως προσωρινό πρόεδρο, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.
Ο 79χρονος Πέρες, ο οποίος κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης για μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστινίους πριν από δέκα χρόνια αλλά ποτέ βουλευτικές εκλογές, έλαβε το 49,2% στην ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.
Οι δύο αντίπαλοί του στην ψηφοφορία έλαβαν 28% και 22%. Το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να συγκεντρώσει για να ανακηρυχθεί ο νικητής ήταν 40%.
Ο Πέρες θα αναλάβει τα ηνία του κόμματός του έως τον Ιούνιο του 2004, οπότε θα εκλεγεί μόνιμος αρχηγός για να οδηγήσει τους Εργατικούς στην αναμέτρηση με το Λικούντ του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2007.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μήνυμα Τσίπρα: Η Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα
- Ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζέφρι Έπσταϊν και ένας στρατός από τρολ στο πλευρό του «Βασιλιά της Ποπ»
- Αλέκος Παναγούλης: Λίγα λόγια μπροστά στο φέρετρό του
- Οι τιμές των διαθέσιμων εισιτηρίων για το Final-4
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες θα υποφέρουν περισσότερο από το πετρελαϊκό σοκ που προκαλεί ο πόλεμος
- Βακτήριο που σχεδιάστηκε με ΑΙ παραβιάζει βασικό κανόνα της ζωής
- Ηλεία: Με λευκά μπαλόνια αποχαιρετούν τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442