Το δίκτυο της Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας κατά της ISAF στο Αφγανιστάν
Στο τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα ανήκε ο καμικάζι που προκάλεσε προ ημερών το θάνατο τεσσάρων και τον τραυματισμό 31 Γερμανών στρατιωτών της ISAF στο Αφγανιστάν, κατά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Αμύνης, Πέτερ Στρουκ, την Τετάρτη.
51
Στο τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα ανήκε ο καμικάζι που προκάλεσε προ ημερών το θάνατο τεσσάρων και τον τραυματισμό 31 Γερμανών στρατιωτών της ISAF στο Αφγανιστάν, κατά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Αμύνης, Πέτερ Στρουκ, την Τετάρτη.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Π.Στρούκ υπογράμμισε ότι ο βομβιστής είχε επίσης την οικονομική και επιμελητειακή υποστήριξη μελών του εξόριστου καθεστώτος των Ταλιμπάν, αλλά και πιστών στον επικεφαλής ριζοσπαστικού αφγανικού κόμματος, πολέμαρχο Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ.
«Αυτές είναι οι τρεις οργανώσεις που επιχειρούν να εκδιώξουν τη διεθνή ειρηνευτική δύναμη από το Αφγανιστάν» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Αμύνης, κατά τα όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό.
Mέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εκδηλώθηκε το περασμένο Σάββατο κατά λεωφορείου, το οποίο μετέφερε Γερμανούς στρατιώτες με προορισμό το αεροδρόμιο της Καμπούλ για την επιστροφή τους στη Γερμανία. Επρόκειτο για το σφοδρότερο μέχρι στιγμής χτύπημα κατά της ISAF.
Αφγανοί αξιωματούχοι έκαναν από την πρώτη κιόλας στιγμή λόγο για εμπλοκή του τρομοκρατικού δικτύου του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην επίθεση κατά των Γερμανών στρατιωτών της ISAF.
Ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, έχει δηλώσει συγκλονισμένος από το θάνατο των τεσσάρων στρατιωτών, όμως ξεκαθαρίζει πως σε καμμία περίπτωση η επίθεση αυτή δεν θα κλονίσει την αποφασιστικότητα του Βερολίνου να συνεχίσει τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με αρματαγωγό στην Κρήτη οι ακτιβιστές του «Global Sumud Flotilla» μετά το ρεσάλτο των Ισραηλινών
- Αχτσιόγλου: Στην Ελλάδα οι μισθοί βρίσκονται στην τελευταία θέση – Η Πρωτομαγιά είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή
- Νέα Υόρκη: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι τη στιγμή της επέμβασης αστυνομικών σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
- Ο viral οπαδός της Γιουνάιτεντ… τραυματίστηκε στο Βαλένθια – Παναθηναϊκός (pic)
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442