Πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει το 19% του πληθυσμού της Ελλάδας
Αθήνα: Το 19% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία, ενώ το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα αυτά είναι μικρότερο από το αντίστοιχο ποσοστό του γενικού πληθυσμού (8,9% έναντι 9,6%), και το 84% είναι οικονομικά μη ενεργά έναντι 58% του γενικού πληθυσμού.
Αθήνα: Το 19% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία, ενώ το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα αυτά είναι μικρότερο από το αντίστοιχο ποσοστό του γενικού πληθυσμού (8,9% έναντι 9,6%), και το 84% είναι οικονομικά μη ενεργά έναντι 58% του γενικού πληθυσμού.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τα άτομα με προβλήματα υγείας ή αναπηρίας, στο πλαίσιο της τακτικής τριμηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού του έτους 2002.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, περισσότερα από τα μισά άτομα με προβλήματα υγείας ή αναπηρίας βρίσκονται σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Το πιο διαδεδομένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι καρδιαγγειακό, υπέρταση ή κυκλοφορικό.
Τα μισά περίπου άτομα αντιμετωπίζουν κάποιο εργασιακό πρόβλημα, ενώ το 40% περίπου πιστεύει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα κοινωνικού αποκλεισμού, με πιο συνηθισμένα φαινόμενα τα ανεπαρκή επιδόματα, την ανεργία και την ανεπάρκεια των κοινωνικών υπηρεσιών.
Το 1/3 από αυτά τα άτομα που είναι άνεργα ή οικονομικά μη ενεργά κρίνουν ότι θα χρειάζονταν κάποια βοήθεια στο χώρο εργασίας. Η μορφή βοήθειας που δηλώνουν ότι χρειάζονται περισσότερο είναι η υποστήριξη και κατανόηση από προϊστάμενους και συναδέλφους.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442