Σχεδόν έτοιμο το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ για τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης
Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο, στη Χαλκιδική. Ο κύκλος εκδηλώσεων ανοίγει το Σάββατο 14 Ιουνίου με το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.
Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο, στη Χαλκιδική.
Όπως ανέφεραν σήμερα μέλη του Φόρουμ σε συνέντευξη Τύπου, το ΕΚΦ έχει διευθετήσει το θέμα της φιλοξενίας των διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του χώρου διεξαγωγής των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τους για τις ημερομηνίες διεξαγωγής της Συνόδου.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΕΚΦ, ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις τους είναι αυτός της ΔΕΘ. Τα μέλη του ΕΚΦ θα συναντηθούν αύριο στις 12:00 με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Σε περίπτωση που η απάντηση για την παραχώρηση των χώρων της ΔΕΘ είναι αρνητική, το ΕΚΦ θα αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των καταλυμάτων των διαδηλωτών, το ΕΚΦ έχει βρει τους κατάλληλους χώρους για το μεγαλύτερο όγκο των διαδηλωτών στην περιοχή της Πολίχνης, ενώ έχει έρθει σε επαφή με τους δήμους Μενεμένης και Συκεών για παραχώρηση χώρων φιλοξενίας, αν παραστεί ανάγκη.
Οι δραστηριότητες του ΕΚΦ χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Αυτές είναι οι κεντρικές εκδηλώσεις, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια, τα οποία έχουν ευρεία θεματολογία και θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων του ΕΚΦ θα ανοίξει το Σάββατο, 14 Ιουνίου (στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Σχολής Τυφλών) με την πραγματοποίηση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες.
Το ΕΚΦ, θα λάβει μέρος σε τρεις πορείες: Η πρώτη, την Πέμπτη 18 Ιουνίου (συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου), η δεύτερη, την Παρασκευή 20 Ιουνίου (17:00) στη Χαλκιδική και η τρίτη το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 17:00.
Οι δυο κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν στις 20 και 21 Ιουνίου, στις 09:30, ενώ τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα γίνονται καθημερινά από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.