Εκτός πραγματικότητας ο πρωθυπουργός, τονίζουν με ανακοινώσεις τους ΚΚΕ και ΣΥΝ
Εκτός πραγματικότητας θεωρούν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ οι παρατάξεις του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, όπως επισημαίνουν σε σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν την Τρίτη.
Εκτός πραγματικότητας θεωρούν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ οι παρατάξεις του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, όπως επισημαίνουν σε σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν την Τρίτη.
«Ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος γιατί προωθεί νέα μέτρα που πληττουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα, την εργασία και γενικά τα δικαιώματα των εργαζομένων» σημειώνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. «Δυστυχώς για την κυβέρνηση, υπάρχουν οι άνεργοι, οι απολυμένοι, τα εκατομμύρια των φτωχών και εξαθλιωμένων, που ακούνε και βλέπουν πόσο και για ποιούς πηγαίνουμε καλά εντός και εκτός Ελλάδος» προστίθεται.
Ειδικότερα, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Η αναφορά του πρωθυπουργού ότι έξω η κυβέρνηση πηγαίνει καλά, επειδή πηγαίνει καλά στο εσωτερικό της χώρας πατάει στην πραγματικότητα από την εξής άποψη και μόνο. Ότι η κυβερνητική πολιτική πηγαίνει πολύ καλά όσον αφορά στην εξυπηρέτηση της εγχώριας πλουτοκρατίας και όσον αφορά στην εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής, μέσω της ελληνικής προεδρίας».
»Ο πρωθυπουργός αισθάνεται περήφανος που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στον πόλεμο κατά του Ιράκ, αλλά και στη νομιμοποίηση από την ΕΕ της κατοχής του Ιράκ από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Είναι ευχαριστημένος γιατί προωθεί νέα μέτρα, που πλήττουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα, την εργασία και γενικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση, υπάρχουν οι άνεργοι, οι απολυμένοι, τα εκατομμύρια των φτωχών και εξαθλιωμένων, που ακούνε και βλέπουν πόσο και για ποιους πηγαίνουμε καλά, εντός και εκτός Ελλάδας».
Από την πλευρά του Συνασπισμού, ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε τον Κώστα σημίτη ότι «ζει στον κόσμο του και επιμένει να κοιτάζει τον καθρέφτη της εξουσίας και να μην ακούει τη βοή της κοινωνικής πραγματικότητας». Ο κ. Κωνσταντόπουλος προσέθεσε ότι προκαλούν «θυμηδία» οι ισχυρισμοί του κ. Σημίτη πως «η κυβέρνησή του φτιάχνει την ωραία Ελλάδα και γι αυτό τα κέντρα της διαπλοκής θέλουν να τον ανατρέψουν».
Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Ο πρωθυπουργός ζει στον κόσμο του. Επιμένει να κοιτάζει τον καθρέφτη της εξουσίας και να μην ακούει τη βοή της κοινωνικής πραγματικότητας. Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός καταγγέλλει την Αυριανή για συνωμοσία ανατροπής του ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες πολίτες μόνο να χαμογελάσουν μπορούν και να προσπεράσουν αδιάφοροι την ομιλία του κ. Σημίτη».
»Όταν ο κ. Σημίτης θεωρεί ότι η κυβέρνησή του φτιάχνει την ωραία Ελλάδα και γι’ αυτό τα κέντρα της διαπλοκής θέλουν να τον ανατρέψουν, προκαλεί, πέρα από θυμηδία, το θυμό της μεγάλης πλειοψηφίας, που ζει μια διαφορετική πραγματικότητα και γνωρίζει πολύ καλά τη στήριξη που οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα προσέφεραν στον κ. Σημίτη και το αντίστροφο».
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.