
Η ισχυρή Ελλάδα είναι συναρτημένη με την ισχυρή Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
Η προεδρία δεν είναι δημόσιες σχέσεις τόνισε ο Κ.Σημίτης, μιλώντας τη Δευτέρα σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ. «Η ισχυρή Ελλάδα είναι συναρτημένη με την ισχυρή Ευρώπη» είπε, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι στο εσωτερικό σημαντικά θέματα υποβαθμίζονται.
30
Η άσκηση της προεδρίας δεν είναι δημόσιες σχέσεις, υπογράμμισε ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ισχυρή Ελλάδα είναι συναρτημένη με την ισχυρή Ευρώπη, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι στη χώρα κυριαρχούν πολλές φορές δευτερεύοντα ζητήματα.
Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι σχεδόν 25 χρόνια ιστορίας της Ελλάδας στην ΕΕ έχουν αποδείξει ότι κεντρικά, ζωτικά και εθνικά συμφέροντα της χώρας μας υπηρετήθηκαν καθοριστικά όχι απλά μέσα από μια παθητική συμμετοχή, αλλά μέσα από τον δυναμικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, τους αγώνες, τη συνέπεια και τη δουλειά όλων.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αίσθηση που υπάρχει για τη λεγόμενη απόσταση ανάμεσα στην καθημερινότητα της κοινωνίας και στα δρώμενα στις Βρυξέλλες.
«Χρειάζεται να βοηθήσουμε για τη δημιουργία μιας πιο ισχυρής συλλογικής συνείδησης στις κοινωνίες μας. Χρειάζεται ένα βήμα που θα αναδείξει τη σημασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης ως μηχανισμού εγγύησης ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής, που αξίζει» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στους στόχους και στις επιδιώξεις της ελληνικής προεδρίας στη διαδικασία σύνταξης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, ο πρωθυπουργός είπε: «Στοχεύουμε σε μια δημοκρατικά δομημένη ΕΕ των αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους, της συνοχής και της αλληλεγγύης.
» Μια Ένωση με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, με πολιτικές και μέσα που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, των διαπεριφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων.
» Μια Ένωση που θα εκφράζεται διεθνώς με συνέχεια και συνοχή, ορατότητα, με πρόσωπα και φορείς αναφοράς, με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.
» Μια Ένωση με ισχυρούς θεσμούς και όργανα που θα στηρίζονται στην ισότητα όλων των κρατών-μελών και θα λαμβάνει αποφάσεις γρήγορα και αποτελεσματικά με ανάλογα όργανα και διαδικασίες.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο παλιό εργοστάσιο ελαστικών
- Περισσότερα όπλα, λιγότερη υγεία και παιδεία: Η έκρηξη της παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης
- Άρσεναλ – Φούλαμ 3-0: Στο +6 οι Λονδρέζοι με ηγέτη τον Γιόκερες
- Συνελήφθη ύποπτος στην Αυστρία για τον εκβιασμό εταιρείας μολύνοντας παιδικές τροφές με δηλητήριο
- LIVE: Οσασούνα – Μπαρτσελόνα
- Modern Whore: Τι συμβαίνει πραγματικά στη ζωή μιας σεξεργάτριας;

