28

Να τεθεί τέλος στην άναρχη διαχείριση απορριμμάτων ζήτησε η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

Μετά το τέλος των συζητήσεων, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων με περιβαλλοντικά αποδεκτούς όρους είναι δυνατή και τόνισε ότι ένας μεγάλος δήμος, όπως της Αθήνας, «πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στη ρίζα του».

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη και η κ. Παπανδρέου συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα διάφορα θεσμικά όργανα, το θέμα της ανάπλασης των προσόψεων, το οποίο προχωρεί ταχύτατα, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, και είναι ένα πολύ σημαντικό έργο.

«Επίσης, τελειώσαμε και με την ανάθεση της επιτροπής για την Ομόνοια. Πιστεύω ότι τα θέματα προχωρούν αλλά η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί γιατί ο όγκος της δουλειάς που πρέπει να γίνει είναι πολύ μεγάλος, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων», κατέληξε η δήμαρχος Αθηναίων.

Από την πλευρά της, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των δημάρχων για τις χωματερές, ήταν κατηγορηματική:

«Θα πρέπει να τελειώσει αυτό το αίσχος των παράνομων χωματερών που μας διασύρει διεθνώς, που επιβαρύνει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Θα πρέπει να πάμε σε ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, όπως γίνεται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτό θα κάνουμε, παρά τις αντιδράσεις, οι οποίες είναι υπαρκτές. Υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός που έχει εγκριθεί και θα υλοποιηθεί» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ