Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Συνελήφθη ο επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας της Υεμένης για την υπόθεση USS Cole

Συνελήφθη ο επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας της Υεμένης για την υπόθεση USS Cole

Ο επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας της Υεμένης ανακρίνεται από τις Αρχές της χώρας μετά τη σύλληψή του στο Αντεν, στο πλαίσιο των ερευνών για την απόδραση 10 βασικών υπόπτων σχετικά με την επίθεση στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Cole το 2000.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Ο επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας της Υεμένης ανακρίνεται από τις Αρχές της χώρας, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Cole τον Οκτώβριο του 2000.

Ο αρχηγός Οργάνωσης Πολιτικής Ασφαλείας της χώρας συνελήφθη μαζί με τον υπαρχηγό της υπηρεσίας στο Αντεν, κατηγορούμενη για ανάμειξη στην απόδραση από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας 10 υπόπτων που κρατούνταν σχετικά με την επίθεση. Οι 10 κρατούμενοι κατόρθωσαν να αποδράσουν το πρωί της Παρασκευής, ανοίγοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- μία τρύπα στον τοίχο του λουτρού των φυλακών.

«Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Οργάνωσης Πολιτικής Ασφαλείας κρατούνται στο Αντεν και ανακρίνονται» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα.

Οι Αρχές ασφαλείας δεν κατόρθωσαν μέχρι στιγμής να εντοπίσουν του δραπέτες παρά την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων τους και την ανάκριση πολλών από τους συγγενείς τους και των υπαλλήλων των φυλακών. Όλοι τους είχαν συλληφθεί λίγο μετά την επίθεση στο αμερικανικό πλοίο στον Κόλπο του Αντεν.

Μεταξύ των δραπετών είναι και ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για την επίθεση, Τζαμάλ αλ Μπαντάουι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το άτομο που αγόρασε το μικρό σκάφος που προσέκρουσε γεμάτο εκρηκτικά στο UUS Cole, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 Αμερικανοί ναύτες και να τραυματιστούν άλλοι 37.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
Cookies