Με τους προέδρους της Γαλλία και της Ρωσίας επικοινώνησε ο Τόνι Μπλερ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ και της Ρωσίας, Βλαντιμιρ Πούτιν, είχε πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Ιράκ και το ρόλο του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ και της Ρωσίας, Βλαντιμιρ Πούτιν, είχε πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Ιράκ και το ρόλο του ΟΗΕ μετά τον πόλεμο.
Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ «ο πρωθυπουργός υπογράμμισε (στον Ζακ Σιράκ) τον ζωτικό ρόλο για τον ΟΗΕ στη διαδικασία» που θα ακολουθηθεί στο Ιράκ μετά την κατάρρευση του Σαντάμ Χουσεΐν».
«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να κυβερνηθεί το Ιράκ από τον ιρακινό λαό, το ταχύτερο δυνατό» προσέθεσε ο εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας συζήτησαν στο Παρίσι για το μεταπολεμικό Ιράκ. Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η ασφάλεια και η νομιμότητα.
Σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του «κεντρικού» και του «ζωτικού» ρόλου που πρέπει να παίξει ο ΟΗΕ στο Ιράκ -απόψεις που διατύπωσαν την Τρίτη οι Μπους και Μπλερ- ο Τζακ Στρο είπε: «Νομίζω ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας είπε ότι οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις έχουν τη βασική ευθύνη για την αποκατάσταση της ασφάλειας του Ιράκ, ωστόσο, τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να παίξουν τον κεντρικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της χώρας.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.