Εν μέσω αντιδράσεων προχωρά η κατηγοριοποίηση των μετοχών στο Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα προχωρήσει τελικά στην κατηγοριοποίηση των μετοχών, η οποία προβλέπεται να ισχύσει από την 1η Iουνίου με μοναδικό κριτήριο τις μέσες τιμές spread (άνοιγμα τιμής) των μετοχών στο τετράμηνο Iανουαρίου - Aπριλίου.
27
Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα προχωρήσει τελικά στην κατηγοριοποίηση των μετοχών, η οποία προβλέπεται να ισχύσει από την 1η Iουνίου με μοναδικό κριτήριο τις μέσες τιμές spread (άνοιγμα τιμής) των μετοχών στο τετράμηνο Iανουαρίου – Aπριλίου.
Με αφορμή δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο, το οποίο αναφέρει ότι ανεκόπη η προώθηση της κατηγοριοποίησης των μετοχών, τo Χρηματιστήριο Αθηνών σε σημερινή ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η εν λόγω ρύθμιση προωθείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει τεθεί.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αντιδράσεις από όλες τις πλευρές της αγοράς, καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε σημαντικό πλήγμα στη χρηματιστηριακή αγορά, χωρίς η εφαρμογή του να μπορεί να επιφέρει άμεσα κάτι καλό για την Σοφοκλέους.
Το ΧΑ πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το άνοιγμα στις τιμές (τη διαφορά μεταξύ των τιμών αγοράς και των τιμών πώλησης) των μετοχών. Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Μαρτίου, 207 μετοχές έχουν άνοιγμα μικρότερο του 2% και 128 μετοχές άνοιγμα μεγαλύτερο του 2%.
Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία και των δεδομένων του Απριλίου, τότε το ΧΑ θα προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο διαπραγμάτευσης των μετοχών. Όσες μετοχές έχουν άνοιγμα τις τιμές αγοράς και τις τιμές πώλησης πάνω από 2%, δεν θα έχουν πεντάωρη συνεχή διαπραγμάτευση αλλά τρίωρη διακοπτόμενη από τις 11:00 έως τις 11:30 και από τις 13:30 έως τις 16:00. Όλες οι εταιρίες της ΝΕΧΑ θα συμμετέχουν στην πεντάωρη συνεχή διαπραγμάτευση.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι από τις δέκα μετοχές, οι οποίες διαθέτουν ειδικό διαπραγματευτή, οι τρεις (Compucon, Δυναμική Ζωή και Goodys) παρουσιάζουν spread μεγαλύτερο του 2%. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΧΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2003, το μικρότερο spread εξακολουθεί να εμφανίζουν οι μετοχές της ΔΕΗ (0,19%), του ΟΤΕ (0,21%) και της Εθνικής Τράπεζας (0,21%), ενώ αντίθετα το μεγαλύτερο spread εμφανίζουν οι μετοχές των ΒΙΣ με 20,88%, Κορφίλ με 16% και Γενική Τροφίμων με 12,14%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
- Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Νίγκρο
- Αντόν Τσέχωφ: Πόσο κακός είναι ο κόσμος…
- Missing Alert για 22χρονη που εξαφανίστηκε την Τρίτη από την περιοχή Ελληνορώσων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442