Μέτρα κατά των συνεπειών της ιρακινής κρίσης στον τουρισμό από υπ.Ανάπτυξης και ΕΟΤ
Μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών ενδεχόμενης παράτασης της ιρακινής κρίσης λαμβάνει η πολιτική ηγεσία του τουρισμού στη χώρα μας, με βασικό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τους ξένους τουρίστες.
Μέτρα για τον περιορισμό των συνεπειών ενδεχόμενης παράτασης της ιρακινής κρίσης λαμβάνει η πολιτική ηγεσία του τουρισμού στη χώρα μας, με βασικό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τους ξένους τουρίστες.
Το θέμα εξετάσθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Γεωργακόπουλου, και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού, Δημήτρη Γεωργαράκη, και του προέδρου του ΕΟΤ, Γιάννη Πατέλλη.
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες τουριστικής προβολής της Ελλάδας στις ξένες αγορές, κυρίως από τις Διευθύνσεις ΕΟΤ Εξωτερικού, μέσω επαφών τους με ξένα μέσα ενημέρωσης και διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς.
Προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμός των παραπάνω ενεργειών, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού με τους διευθυντές ΕΟΤ Εξωτερικού στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο και -αν χρειαστεί- θα υπάρξει νέα σύσκεψη αργότερα στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο καλύτερης διαχείρισης της κρίσης, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο -αν κριθεί σκόπιμο- να υπάρξει συνεργασία και με ειδική εταιρεία. Τέλος, σε περίπτωση που ο πόλεμος τελικά δεν αποφευχθεί, πρόθεση από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΟΤ είναι να εισηγηθούν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ανάλογων με αυτά που είχαν ληφθεί κατά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.