Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Προ των πυλών φέρεται να είναι το δεύτερο αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν

Προ των πυλών φέρεται να είναι το δεύτερο αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν

Έτοιμος να διαβιβάσει, ακόμα και εντός 24ώρου, το δεύτερο αναθεωρημένο σχέδιο για τη διευθέτηση του Κυπριακού φέρεται να είναι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. Την Κυριακή, ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

28

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν τη λήξη της προθεσμίας για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, και λίγα μόλις 24ωρα πριν την περιοδεία του σε Αγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν φέρεται έτοιμος να διαβιβάσει προς τα ενδιαφερόμενα μέρη το δεύτερο αναθεωρημένο σχέδιο για τη διευθέτηση του πολιτικού προβλήματος.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο Αntenna Κύπρου αναφέρουν ότι το νέο σχέδιο μπορεί να διαβιβαστεί ακόμα και εντός της Κυριακής.

Αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε το Σάββατο πως «από τη Δευτέρα θα μπούμε σε διλήμματα και δραματικές εξελίξεις που ακολουθούν, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την πορεία του τόπου».

Εν όψει τις πιθανότητας υποβολής του σχεδίου στις αμέσως επόμενες ώρες ή ημέρες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας προέβησαν σε προληπτικές ενέργειες προς τους απεσταλμένους της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε η ελληνική πλευρά να μη βρεθεί μπροστά σε εκπλήξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος Τόμας Γουέστον διαβεβαίωσε ότι οποιοδήποτε σχέδιο υποβληθεί δεν θα διαταράσσει τις ισορροπίες.

Ο Βρετανός απεσταλμένος λόρδος Ντέηβιτ Χάνεϊ συναντήθηκε το απόγευμα με τον Τάσσο Παπαδόπουλο και εξέφρασε προθυμία να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί στις προσπάθειες, για επίτευξη λύσης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο λόρδος Χάνεϊ, φαίνεται να στηρίζει πολλά στις προσπάθειες της νέας τουρκικής ηγεσίας, την οποία χαρακτηρίζει ειλικρινή και έντιμη.

Ο Βρετανός διπλωμάτης εξέφρασε απορία για την αρνητική στάση του Ραούφ Ντενκτάς και ιδιαίτερα την άρνηση του να προσέλθει στην καθορισμένη για την Παρασκευή συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

«Η πολιτική που ακολουθείται από τον κ. Ντενκτάς δεν απέχει πολύ από την πολιτική που ακολουθεί εδώ και παρά πολύ καιρό. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ήθελε να έχει μια συνάντηση στις διαπραγματεύσεις», είπε ο Βρετανός διπλωμάτης.

«Ελπίζω πως την ερχόμενη εβδομάδα που θα φθάσει στο νησί ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο Ραούφ Ντενκτάς θα συμμετάσχει πλήρως στις προσπάθειες για γεφύρωση των διαφορών που απομένουν», ευχήθηκε ο Ντ.Χάνεϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies