27

Οι κυβερνήσεις της Γερμανία, της Γαλλίας και της Βρετανίας απηύθυναν την Τετάρτη προς την ελληνική προεδρία κοινή επιστολή με την οποία προτείνουν να τεθεί επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όπως αναφέρει σήμερα το Βήμα, οι ηγέτες των τριών χωρών –Γκέρχαρντ Σρέντερ, Ζακ Σιράκ και Τόνι Μπλερ- θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί νέα πνοή στην πορεία που χάραξαν προ τριετίας οι «15» στη Λισαβόνα, με στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Οι τρεις ηγέτες προτείνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μίας ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας. Αποστολή της επιτροπής θα είναι η υποβολή προτάσεων έως το τέλος του έτους.

«Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την εαρινή Σύνοδο του 2003 για να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών μας και της διασφάλισης ευκαιριών απασχόλησης για όλους» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ