
Στη Ν.Υόρκη για το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Γ.Παπανδρέου – Συνάντηση με Πάουελ
Στη Ν.Υόρκη μετέβη ο Γ.Παπανδρέου για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά την οποία ο Κόλιν Πάουελ θα παρουσιάσει αποδείξεις για το οπλοστάσιο του Ιράκ. Ο υπ.Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του αργότερα την Τετάρτη.
53
Στη Ν.Υόρκη μετέβη ο Γ.Παπανδρέου για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά την οποία ο Κόλιν Πάουελ θα παρουσιάσει αποδείξεις για το οπλοστάσιο του Ιράκ. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του αργότερα την Τετάρτη.
Κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις αποδείξεις που υποστηρίζει ότι έχει η Αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την κατοχή βιολογικών και χημικών όπλων από το Ιράκ, καθώς και για τις σχέσεις της Βαγδάτης με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Κόλιν Πάουελ θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών – μελών του Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και με τον Γ.Παπανδρέου, ως προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Αργότερα, σε μια προσπάθεια συγκρότησης ενιαίας στάσης της ΕΕ απέναντι στην κρίση με το Ιράκ, ο Γ.Παπανδρέου θα έχει επαφές με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.
Στο πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται ακόμη συναντήσεις με τον επικεφαλής των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ για το Ιράκ, Χανς Μπλιξ, και τον επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, καθώς και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
Επίσης, στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) ο Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για το Ιράκ, το Κυπριακό και την κατάσταση στη Μ.Ανατολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Κοκορομαχίες» στη Γαλλία για… το ψητό κοτόπουλο
- «Οι Μπλέιζερς ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο»
- Καιρός: Χειμώνας μέσα στον Μάιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Μέτσοβο
- Τα δεδομένα για τον Κίναν Έβανς: Τι ισχύει με το συμβόλαιο και την αποκατάσταση του
- ΔΝΤ: Επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΕΕ ότι αγνοούν προειδοποιήσεις για επιδοτήσεις ενέργειας
- Ντάνιελ Κρεγκ: Ξανά στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του