Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 9o
Για τις 26 Μαΐου προσδιορίστηκε η δίκη για την παράνομη είσοδο Οτζαλάν στην Ελλάδα

Για τις 26 Μαΐου προσδιορίστηκε η δίκη για την παράνομη είσοδο Οτζαλάν στην Ελλάδα

Στις 26 Μαΐου θα επαναληφθεί τελικά η δίκη για την παράνομη είσοδο του Αμπντουλάχ Οτζαλάν στην Ελλάδα το 1999. Η ημερομηνία αυτή επιτρέπει στους δικηγόρους του να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο πληρεξούσιο και να τον εκπροσωπήσουν νόμιμα στο δικαστήριο.

30

Στις 26 Μαΐου θα επαναληφθεί τελικά η δίκη για την παράνομη είσοδο του Αμπντουλάχ Οτζαλάν στην Ελλάδα, το 1999. Η ημερομηνία αυτή επιτρέπει στους δικηγόρους του να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο πληρεξούσιο και να τον εκπροσωπήσουν νόμιμα στο δικαστήριο.

Στις 8 Ιανουαρίου τα μέλη του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχαν αναβάλει τη δίκη, θεωρώντας ότι ήταν απαραίτητο να εκπροσωπηθεί -μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου- ο Οτζαλάν και να διατυπώσει τις απόψεις του για τα όσα συνέβησαν εκείνο το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Τότε, το δικαστήριο είχε ορίσει την 14η Απριλίου ως νέα ημερομηνία για την έναρξη της δίκης, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην Καθημερινή της Τρίτης, δικαστικοί κύκλοι εκτίμησαν ότι δεν θα ήταν δυνατόν να εξασφαλιστεί το πληρεξούσιο μέχρι εκείνη την ημερομηνία, προσδιορίζοντας τελικά την έναρξη της διαδικασίας για τις 26 Μαΐου.

Μεταξύ των κατηγορούμενων για την παράνομη είσοδο του Οτζαλάν στην Ελλάδα είναι ο αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Αντώνης Ναξάκης και οι δύο συντρόφισσες του Κούρδου ηγέτη.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δικάζονται για σειρά πλημμεληματικών πράξεων είναι οι: Ευάγγελος Στεριόπουλος και Αντώνης Σιμιγδαλάς, εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών που μετέφεραν τον Οτζαλάν στην Αθήνα, ο Ζήσης Πεχλιβανίδης, πιλότος του αεροσκάφους και ο Γιώργος Μαύρος υπάλληλος της εταιρείας που ναύλωσε το αεροσκάφος.

Επίσης, ο Στέφανος – Γρηγόρης Ευαγγελάτος, προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων του Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών, ο Δημήτρης Καραγιώργος και ο Γιώργος Μαγγίνας, αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. και η συγγραφέας Βούλα Δαμιανάκου με την κόρη της Ελένη Βασιλοπούλου, στο σπίτι των οποίων διανυκτέρευσε ο Κούρδος ηγέτης και η συνοδεία του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies