Στον εισαγγελέα Κρουσταλλάκη το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το σκάνδαλο στην ETBA Finance
Στον εισαγγελέα Ευ.Κρουσταλλάκη, προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, απέστειλε ο Ν.Χριστοδουλάκης το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την απάτη δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών στην ΕΤΒΑ Finance.
43
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Κρουσταλλάκη απέστειλε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την απάτη δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών, που αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο των υπαλλήλων της υπηρεσίας στην ΕΤΒΑ Finance, το Φεβρουάριο του 2002.
Παράλληλα, με επιστολή του, ο Ν.Χριστοδουλάκης καλεί τον εισαγγελικό λειτουργό να προχωρήσει στις -κατά την εκτίμησή του- απαιτούμενες ενέργειες.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή ότι το Φεβρουάριο του 2002 ζήτησε και διενεργήθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έλεγχος στην ΕΤΒΑ Finance ΑΕ, καθώς υπήρχαν υποψίες ατασθαλιών.
Το ΣΔΟΕ διενήργησε προκαταρκτική εξέταση και διαπίστωσε απάτη σε βάρος της ΕΤΒΑ, η οποία υπερβαίνει τα 10 δισ. δραχμές. Στις 7 Μαρτίου 2002, το πόρισμα της έρευνας υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ανετέθη σε τακτικό ανακριτή.
«Επειδή παρήλθε αρκετός χρόνος και η διαδικασία της ανάκρισης, όπως πληροφορούμαι, δεν έχει προχωρήσει και επειδή η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, δεδομένου ότι εμπλέκονται και στελέχη της ΕΤΒΑ Finance ΑΕ, σας το θέτω υπόψη σας και παρακαλώ για τις κατά την εκτίμησή σας ενέργειες» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισοφάρισε με τον Μεϊτέ ο ΠΑΟΚ (vid)
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν μπορώ να συγκρίνω όσα έχω πετύχει στον Ολυμπιακό» (vid)
- Σπίτι μου 2: Στο 72% η απορρόφηση – Στα 119.000 το μέσο δάνειο [πίνακες]
- Τα εργατικά ατυχήματα και η κυβερνητική λάσπη – Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ
- Το φαλλικό φόρεμα της Charli XCX κρύβει ιστορίες για άγριες (και όχι αγρίους)
- Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Ασταμάτητοι οι «ερυθρόλευκοι» με σούπερ Βεζένκοφ και Τζόουνς

