Το θάνατο βρήκαν τέσσερις λαθρομετανάστες την Τετάρτη ανοικτά της Χίου
Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, ανοιχτά νησίδας της Χίου, βρήκαν τραγικό θάνατο τα ξημερώματα των Χριστουγέννων τέσσερις λαθρομετανάστες που επέβαιναν μαζί με άλλους 22 σε μόλις επτά μέτρων δουλεμπορικό σκάφος, προερχόμενο πιθανόν από τα τουρκικά παράλια.
51
Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, ανοιχτά νησίδας της Χίου, βρήκαν τραγικό θάνατο τα ξημερώματα των Χριστουγέννων τρεις λαθρομετανάστες που επέβαιναν μαζί με άλλους 22 σε μόλις επτά μέτρων δουλεμπορικό φουσκωτό σκάφος, προερχόμενο πιθανόν από τα τουρκικά παράλια. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό πέντε αγνοούμενων.
Τη νέα τραγωδία ανήμερα των Χριστουγέννων γνωστοποίησε με τηλεφώνημά του στις 05:20 τα ξημερώματα στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ άγνωστος άνδρας, ο οποίος έδωσε ακόμα και το στίγμα που βυθιζόταν το δουλεμπορικό φουσκωτό -11 ναυτικά μίλια από τη νησίδα Βενέτικο Χίου.
Αμέσως όλα τα διαθέσιμα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, μία πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και το ελικόπτερο Super Puma, έφτασαν στην περιοχή όπου και περισυνέλεξαν σώους 14 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και έναν σε κρίσιμη κατάσταση, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι άνδρες του Λιμενικού περισυνέλλεξαν νεκρούς τρεις άνδρες λαθρομετανάστες, ενώ ένας ακόμη απεβίωσε λίγο αργότερα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, καθώς οι διασωθέντες δήλωσαν ότι μαζί τους επέβαιναν πέντε ακόμη άτομα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝ, μεταξύ των διασωθέντων είναι και ο 44χρονος Νικόλαος Παναγόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι ο κυβερνήτης του σκάφους, αλλά και ο διακινητής, και ο οποίος έχει προσαχθεί ήδη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442